Γιατί το ουίσκι είναι πλέον και γυναικεία υπόθεση, που έχει στυλ και αισθητική!

Γιατί το ουίσκι είναι πλέον και γυναικεία υπόθεση, που έχει στυλ και αισθητική!

Η αλήθεια είναι πως για πολλά χρόνια, κυριαρχούσε η άποψη πως οι άντρες έπιναν πολύ συγκεκριμένα ποτά, όπως ένα κλασικό παλαιωμένο ουίσκι, ενώ οι γυναίκες προτιμούσαν συνήθως διαφορετικούς τύπους αποσταγμάτων.

Η συγκεκριμένη «διάκριση», ωστόσο, είναι πλέον παρελθόν, μιας και πλέον γνωρίζουμε πως η απόλαυση είναι μία καθαρά υποκειμενική υπόθεση και ότι πολλές είναι οι γυναίκες οι οποίες προτιμούν να συνοδεύουν τις στιγμές τους, με ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα ουίσκι.

Αυτός ο διαχωρισμός, βέβαια, πιθανότατα να είχε τη βάση του στο γεγονός πως αν και το ουίσκι διέγραφε πάντα μία λαμπρή πορεία και αποτελούσε το «νούμερο ένα» ποτό παγκοσμίως, δεν διέθετε το ιδανικό ποτήρι που θα το φιλοξενούσε, ώστε να αναδείξει τα υπέροχα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Και το σίγουρο είναι πως εμείς οι γυναίκες, κάνουμε συχνά τις επιλογές μας με βάση την αισθητική και το άρωμα.

Το κονιάκ, η σαμπάνια, το κρασί και η μπύρα, λοιπόν, είχαν όλα εδώ και πολλά χρόνια, τα δικά τους ξεχωριστά ποτήρια. Γιατί όμως, το ουίσκι -δηλαδή, το πιο πολύπλοκο απόσταγμα του κόσμου- ερχόταν σερβιρισμένο σε οποιοδήποτε ποτήρι, διαφορετικού στυλ και μεγέθους κάθε φορά; Ευτυχώς, για όλες εμάς, που το στυλ είναι το «άλφα και το ωμέγα» σε καθετί, ο κόσμος αλλάζει σε όλους τους τομείς και χάρη στον κορυφαίο κατασκευαστή κρυστάλλινων ειδών, Glencairn Crystal Studio, το ουίσκι απέκτησε το δικό του ποτήρι και συγκεκριμένα το Glencairn Whisky Glass, ένα ποτήρι που μας επιτρέπει να βιώνουμε μία ανεπανάληπτη εμπειρία κάθε φορά που απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτό. Και για να το βρούμε, αρκεί να επισκεφτούμε μία Κάβα Ανθίδης ή το online κατάστημά της.

1652707463914-23986048-Picture2.jpg

Ο άνθρωπος που έφερε το στυλ στο αγαπημένο μας ποτό

Για εμάς, που θέλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από κάθε νέα μας εμπειρία και αναρωτιόμαστε ποιος είναι εκείνος, που μας χάρισε ένα τόσο «πολύτιμο» δώρο, το όνομα Raymond Davidson, δηλαδή εκείνο του ιδρυτή της Glencairn Crystal που εδρεύει στη Σκωτία, είναι η απάντηση που ψάχνουμε.

Ο ίδιος ανέλαβε να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και άρχισε να σχεδιάζει ένα ποτήρι ειδικά για τους whisky lovers. Κάπως έτσι, οραματίστηκε ένα ποτήρι παρόμοιο με ένα παραδοσιακό ποτήρι sherry, που θα ενθάρρυνε τον καταναλωτή να καταλάβει και να εκτιμήσει τον αρωματικό πλούτο της μύτης και τα χαρακτηριστικά του στόματος στο απόλυτο, ενώ θα ήταν αρκετά λειτουργικό για να χρησιμοποιηθεί σε bar. Μήπως ήδη φαντάζεσαι τον εαυτό σου να τσουγκρίζει με το Glencairn Whisky Glass στο επόμενο after work drink σου;

Τελικά, την ιδέα αυτή ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Master Blenders της Scotch Whisky Industry, χάρη στην καθοδήγηση και την τεχνογνωσία των οποίων, το γυαλί εξελίχθηκε, το μέγεθος και το σχήμα του ποτηριού τελειοποιήθηκαν, ώστε να χωρέσουν την ιδανική ποσότητα ποτού που είναι τα 35 ml. Μάλιστα, παράλληλα επιτρέπεται η προσθήκη λίγων σταγόνων νερού, διατηρώντας τη βέλτιστη ποσότητα υγρού σε επαφή με τον αέρα για να επιτραπεί η ανάπτυξη των αρωμάτων. Τώρα, είσαι έτοιμη για μία δοκιμή;

Όταν η αισθητική είναι βασικό στοιχείο σε κάθε επιλογή

Όσο ξεχωριστή είναι η καθεμιά μας, άλλο τόσο ιδιαίτερη είναι και η αισθητική του ποτηριού που ήθελε να διασφαλίσει ο Raymond Davidson, για να είναι σίγουρος ότι θα ταίριαζε απόλυτα στα ιδιαίτερα ποτά που θα φιλοξενούσε. Και το κατάφερε, με το μοναδικό σχήμα που απέκτησε τελικά το Glencairn Whisky Glass.

Μία δοκιμή αρκεί για να μας πείσει πως το κωνικό στόμιο του ποτηριού αιχμαλωτίζει τα εκφραστικά αρώματα, ότι το φαρδύ κρυστάλλινο μπολ αναδεικνύει το χρώμα και πως η συμπαγής βάση του έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται εύκολα. Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, το γεγονός ότι από το 2001 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Glencairn Whisky Glass έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Queens Award for Innovation, ενώ το συναντάμε από τότε σε αποστακτήρια και bar σε όλο τον κόσμο!

1652707481024-602353506-Picture3.jpg

Για εσένα, μάλιστα, που το ουίσκι είναι το αγαπημένο σου ποτό, αξίζει να γνωρίζεις ότι ο σχεδιασμός, η συσκευασία και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που αφορούν στην απόλαυση των ουίσκι έχουν εξασφαλίσει στη Glencairn Crystal την πρώτη θέση, στη λίστα με τους μεγαλύτερους προμηθευτές κρυστάλλινων ειδών στη βιομηχανία ουίσκι της Σκωτίας, με εξαγωγές σε 60 χώρες του κόσμου. Ας μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν! Let’s grab our glasses, μιας και η μεγαλύτερη συλλογή των καινοτόμων προϊόντων Glencairn, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε στην Κάβα Ανθίδης.