#NoLabel: Η δράση που σε καλεί να απαλλαγείς από τις ετικέτες και να αγκαλιάσεις τη διαφορετικότητα

#NoLabel: Η δράση που σε καλεί να απαλλαγείς από τις ετικέτες και να αγκαλιάσεις τη διαφορετικότητα

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί πόσο πιο συναρπαστικός θα ήταν ο κόσμος μας, αν κάθε άνθρωπος ένιωθε πως μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τον πραγματικό του εαυτό;

Πόσο πιο ειλικρινείς θα ήταν οι σχέσεις με τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους μας; Πόσο πιο εύκολη και απολαυστική θα γινόταν η ζωή μας; Αρκεί να μεταφέρεις αυτό το σενάριο σε ένα μικρότερο σύνολο, δηλαδή σε ένα περιβάλλον εργασίας, για να διαπιστώσεις πως για να λειτουργεί ομαλά μία ομάδα ανθρώπων, ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα του άλλου είναι το απαραίτητο συστατικό για τη συνταγή της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο εύκολο είναι να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, όταν υπάρχουν τόσες ταμπέλες, οι οποίες σου επιβάλλουν να σκέφτεσαι εσένα την ίδια, αλλά και τους γύρω σου με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Ομολογουμένως, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις οπτική και να αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο συμπεριληπτικά όμως, μπορείς να τα καταφέρεις, αν αποφασίσεις να πετάξεις τις ετικέτες από τη ζωή σου και να κοιτάξεις βαθύτερα, εκεί που κρύβεται η αληθινή ουσία των ανθρώπων και των πραγμάτων.

Αυτό σε παρακινεί να κάνεις και η ενέργεια #NoLabel, η οποία αποτελεί μία ελπιδοφόρα πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Πρόκειται για μία εταιρεία που «αγκαλιάζει» διαχρονικά την πολυμορφία και προάγει τη συμπερίληψη μέσα στη μεγάλη οικογένειά της, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτή, να απαλλαγούν από τις ετικέτες και να εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Και ακριβώς αυτήν τη φιλοσοφία επιδιώκει να μεταδώσει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, μέσα από αυτήν την εύστοχη πρωτοβουλία.

#NoLabel σημαίνει τόνωση και υποστήριξη της μοναδικότητας του καθενός σε μία ομάδα

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που χρειάζεται να ξεπεράσεις, όχι μόνο εσύ αλλά και ο κόσμος εν γένει, είναι τις αμφιβολίες και τις δεύτερες σκέψεις που σου δημιουργεί η αναστολή της έκθεσης, ώστε να μπορέσεις να κάνεις πράξη τα λόγια σου και πραγματικότητα το όνειρό σου για έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να ξεκινήσεις δυναμικά αυτήν την προσπάθεια, αντλώντας έμπνευση από την πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, λοιπόν, αξίζει την προσοχή σου διότι σου υπενθυμίζει με τον πιο ευρηματικό και δημιουργικό τρόπο πως… «labels are for bottles, not for people». Πώς ακριβώς έγινε αυτή η ιδέα πράξη; Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημιούργησε ένα tailor made kit που περιείχε τέσσερις συσκευασίες των προϊόντων της, καλυμμένες «συμβολικά» με μία λευκή ετικέτα. Κάπως έτσι, καλύπτοντας τις φιάλες των προϊόντων της, άνοιξε έναν μεγάλο και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τη διαφορετικότητα. Και μέσα από την πρωτοβουλία #NoLabel, παρακινεί το κοινό να αρχίσει να αντιλαμβάνεται διαφορετικά το καθετί γύρω του, να αρχίσει να αναζητά το περιεχόμενο και την ουσία πίσω από τις ετικέτες που μας περιορίζουν.

1652987359854-606163445-Eikona2.jpg

Αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα μέσα από την εταιρική κουλτούρα

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μόνο ένα κομμάτι από τον σπουδαίο εταιρικό σκοπό της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ο οποίος συνοψίζεται στη φράση, «ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο». Αρκεί να αναφέρουμε πως το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα ιεραρχικά επίπεδα του οργανισμού αυξήθηκε κατά 24% την τελευταία διετία, ενώ η γυναικεία εκπροσώπηση στη διοίκηση της εταιρείας αντιστοιχεί σε ποσοστό 50%, για να καταλάβεις ότι ακολουθεί μία εταιρική κουλτούρα που επιδιώκει έμπρακτα τη δημιουργία ενός ισχυρού θετικού αντίκτυπου, ενός αντίκτυπου που αποσκοπεί σε ένα πιο συμπεριληπτικό και συνεπώς, καλύτερο μέλλον.

Έμπνευση όλων των παραπάνω αποτελούν οι άνθρωποι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, οι εργαζόμενοι που απολαμβάνουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και ένα ευέλικτο, υβριδικό μοντέλο εργασίας, στοιχεία που τους προσφέρουν μία ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ώστε να εξελίσσονται καθημερινά. Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία τους προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να ελιχθούν σε θέσεις και ρόλους μέσα σε ένα απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα, αξιοποιώντας τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Επενδύοντας στη μοναδικότητα του κάθε εργαζόμενου και υπογράφοντας τη «Χάρτα Διαφορετικότητας», η οποία διασφαλίζει την πολυμορφία εντός της εταιρείας, λοιπόν, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα και συμμετέχει μαζί σου στη μεγάλη προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο, όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα.

1652987381968-706139146-Eikona3.jpg

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αντιπροσωπεύει ένα ιδανικό, αξιόπιστο σχήμα, το οποίο βασίζεται στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και κυρίως, τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας, αλλά και σε έναν υψηλότερο σκοπό, δηλαδή σε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο σήμερα και αύριο!

#LabelsAreForBottlesNotForPeople #NoLabel