Αλήθεια, εσύ τι θα έκανες αν κέρδιζες σήμερα το Τζόκερ;

Αλήθεια, εσύ τι θα έκανες αν κέρδιζες σήμερα το Τζόκερ;

Κυριακή απόγευμα και την ώρα που ξαπλώνω νωχελικά στον vintage καναπέ μου, φορώντας τη σατέν ρόμπα μου, φιλοσοφώντας για το τι θα έκανα αν σήμερα κιόλας κέρδιζα το Τζόκερ και επαναλαμβάνοντας μέσα μου το ερώτημα «γιατί δεν γεννήθηκα πριγκίπισσα;», χτυπάει το τηλέφωνο.

«Πού είσαι;», με ρωτάει η κολλητή μου. «Ξαπλωμένη σε μία σεζλόνγκ σε κάποια εξωτική παραλία στο Μπαλί και πίνω κοκτέιλ με φρέσκο γάλα καρύδας. Μα πού να είμαι; Στο κέντρο της Καλλιθέας και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να μην πάω αύριο στο γραφείο», της απαντώ, δίνοντάς της έτσι να καταλάβει πως τα Sunday blues, με είχαν επηρεάσει για τα καλά αυτή τη φορά.

Λίγα λεπτά αργότερα η φίλη μου βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και ενώ της παραπονιόμουν για το γεγονός ότι σε λίγες ώρες θα ήταν -και πάλι- Δευτέρα, εκείνη άρχισε να με «βομβαρδίζει» με ερωτήσεις. «Αλήθεια, εσύ έχεις σκεφτεί τι θα έκανες στη ζωή σου, αν κέρδιζες το Τζόκερ; Άραγε, αν έπαιρνες μερικά εκατομμύρια ευρώ, θα πήγαινες αύριο στο γραφείο; Τελικά, τι είναι αυτό που θα σε έκανε ευτυχισμένη, αν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα για εσένα;».

Χωρίς να χάσω χρόνο, έπιασα στα χέρια μου την ατζέντα μου και άρχισα να γράφω, αποδεικνύοντάς της πως είχα ήδη επεξεργαστεί τη bucket list μου! Και ιδού η λίστα που ετοίμασα, όταν άκουσα τη λέξη Τζόκερ!

1653315095337-718762317-Eikona2.jpg

Αφού της έδειξα τη bucket list μου, με κοίταξε αποσβολωμένη για μερικά δευτερόλεπτα, ήπιε μία γουλιά από το κρασί που της είχα σερβίρει και μου είπε: «Πάμε να παίξουμε ένα Τζόκερ;». Αμέσως, βέβαια, της χαμογέλασα με νόημα και της έδειξα την οθόνη του κινητού μου. Ήμουν ήδη στο Tzoker.gr και δημιουργούσα το δελτίο μου.

Βλέπεις, μπορεί να μην γεννηθήκαμε πριγκίπισσες, μπορεί και αύριο να χρειαστεί να αλλάξουμε δύο λεωφορεία και ένα τρένο ή να περάσουμε μία ώρα κολλημένες στην κίνηση για να πάμε στο γραφείο όμως, αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα, είναι πως σε ό,τι αφορά στην ευτυχία… δεν είναι να το φιλοσοφούμε πολύ.

Ναι, μπορεί η ευτυχία να βρίσκεται στα απλά και τα καθημερινά πράγματα στη ζωή, όπως στον ήλιο που μας λέει «καλημέρα», σε μία όμορφη μελωδία, στην επαφή με τη φύση, στον αέρα που μας χαδεύει τα μαλλιά, αλλά ειλικρινά, θα προτιμούσαμε να απολαμβάνουμε τον αέρα που μας χαϊδεύει τα μαλλιά πάνω από το ιδιωτικό μας τζετ σκι και την ώρα που γύρω μας κολυμπούν δελφίνια, θα μας άρεσε περισσότερο αν ο ήλιος μας έλεγε κάθε πρωί «καλημέρα» από τα παράθυρα της πολυτελούς έπαυλής μας, θα ήταν όνειρο αν ακούγαμε κάθε μέρα μία όμορφη μελωδία, από τα χεράκια του προσωπικού μας πιανίστα και σίγουρα, θα αισθανόμασταν πριγκίπισσες αν αντί για το ροζέ κρασί από το χωριό μας, πίναμε ένα ποτήρι κρασί του 1947 και αν απολαμβάναμε τη φύση, όχι στο πάρκο της γειτονιάς, αλλά στην πράσινη όαση ενός εξωτικού νησιού.

Μην το πολυφιλοσοφείς, λοιπόν, και πιάσε το smartphone σου για να καταθέσεις και εσύ το δελτίο σου. Διότι κάποιες φορές, η ευτυχία βρίσκεται σε ένα απλό, λιτό, καθημερινό τζακ ποτ και όταν έχεις βρει τα νούμερα του Τζόκερ, έχεις χρόνο να φιλοσοφήσεις και να αναλογιστείς πως στη ζωή, έχουν αξία τα απλά και ταπεινά πράγματα -όταν όμως τα απολαμβάνεις χωρίς τη σκέψη των deadlines, θα συμπληρώσω εγώ!