Το μεγαλύτερο event της σεζόν για κάθε eco girl είναι εδώ και σε περιμένει!

Το μεγαλύτερο event της σεζόν για κάθε eco girl είναι εδώ και σε περιμένει!

Στις μέρες μας, ακούμε συνεχώς για τη βιωσιμότητα και τη σημασία της και οι περισσότερες από εμάς, προσπαθούμε να κάνουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να υιοθετήσουμε έναν πιο sustainable τρόπο ζωής.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στρεφόμαστε σε resale brands και σε second hand ρούχα για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας, κάνουμε πιο eco-friendly επιλογές σε ό,τι αφορά στη ρουτίνα ομορφιάς μας, λέμε «όχι» στη σπατάλη τροφίμων και φυσικά, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση πλαστικού.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να αποκτήσεις έναν ακόμη πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και ταυτόχρονα, να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο φιλική προς τον πλανήτη, σου έχουμε ένα νέο challenge, το οποίο θα σε σηκώσει από τον καναπέ σου, θα σε κάνει να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια και θα σου δείξει νέους δρόμους για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης και δη, της ρύπανσης των ωκεανών μας!

Ο λόγος για το «Run For The Oceans 2022», ένα ξεχωριστό event μέσα από το οποίο η adidas με τη συμμετοχή της INTERSPORT σε καλεί να τρέξεις, καταγράφοντας λεπτά μέσα από το επίσημο running group της INTERSPORT στην εφαρμογή adidas Running, με σκοπό να συγκεντρωθούν ακ

1653571269855-872356217-Picture2.jpg

Ώρα να καταπολεμήσεις τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη

Ομολογουμένως, η πλαστική ρύπανση αποτελεί τη «νούμερο ένα» περιβαλλοντική απειλή για τον πλανήτη, καθώς σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2050 η ποσότητα των πλαστικών στους ωκεανούς θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη των ψαριών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το πρόβλημα των πλαστικών αποβλήτων μας επηρεάζει όλους και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Μπορεί, πλέον, η κοινωνία μας, να έχει αντιληφθεί πως όσον αφορά στο πλαστικό, η περιορισμένη χρήση του είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη, καθώς πολλά πλαστικά προϊόντα έχουν ήδη αντικατασταθεί με eco-friendly items, ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια, έτσι ώστε να έρθει η αλλαγή.

Spread the news, λοιπόν, καθώς η INTERSPORT στηρίζει για τέταρτη χρονιά τη σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas σε συνεργασία με την Parley, τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, μέσα από το running event «Run For the Oceans», που επιστρέφει, για να ενώσει τις αθλητικές κοινότητες σε όλον τον πλανήτη, που τρέχουν για το καλό των ωκεανών.

Picture3.png

Πώς θα γίνεις και εσύ μέρος της αλλαγής

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν από τις 28 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, ξεκινούσες να τρέχεις για καλό σκοπό; Η adidas συνεργάζεται φέτος με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» και για κάθε 10 λεπτά δραστηριότητας, θα απομακρύνουν μαζί το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από τις ελληνικές θάλασσες και ακτές, μέσα από το εμβληματικό πρόγραμμα «Typhoon Project», που ταξιδεύει με το νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων ιδιοκτησίας του Ιδρύματος. Είσαι έτοιμη να προετοιμαστείς κατάλληλα, παίρνοντας μέρος και στα weekly runs, με τους adidas Runners;

Αυτόν τον Μάιο, κάνε join την INTERSPORT team και τους adidas Runners Athens και συγκέντρωσε runner minutes, ανακυκλώνοντας ένα πλαστικό μπουκάλι, που βρέθηκε στη θάλασσα, για κάθε 10 λεπτά τρεξίματος. Τα βήματα για να λάβεις και εσύ μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία, είναι πολύ απλά, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή adidas Running, να κάνεις join στο «RFTO Challenge» και να αναζητήσεις το group «INTERSPORT Runners», κάνοντας το τελικό join.

Και ειλικρινά, αρκεί να αναλογιστείς ότι για να κάνεις κάτι καλό για τον πλανήτη, θα χρειαστεί απλώς να αφιερώσεις 10 λεπτά από το Netflix, το σκρολάρισμα στο κινητό σου ή το shopping, για να τρέξεις. Με λίγα λόγια, δικαιολογίες δεν υπάρχουν!

Φυσικά, οι δράσεις δεν σταματούν εδώ, για ένα eco girl όπως εσύ. Διότι το «Run For the Oceans» θα κορυφωθεί στις 2 Ιουνίου με ένα μοναδικό running event, όπου η INTERSPORT team παρέα με τους adidas Runners Athens θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία τρεξίματος, μαζεύοντας running minutes για πιο καθαρές θάλασσες και μοιράζοντας δώρα-έκπληξη! Σύμμαχός σου στον δρόμο προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από το πλαστικό θα είναι η sustainable συλλογή adidas Parley, που θα βρεις στην INTERSPORT και είναι κατασκευασμένη από Parley Ocean Plastic, δηλαδή από υλικό αποτελούμενο από πλαστικά απόβλητα που αναχαιτίζονται από παραλίες και ακτές!

Picture4.png

Αν κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, τότε αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να δώσεις ώθηση στη sustainable προσπάθειά σου. Άλλωστε, μεμονωμένα μπορούμε να αναλάβουμε δράση, αλλά μαζί μπορούμε να ασκήσουμε ουσιαστική επιρροή και να κερδίσουμε αυτήν τη φαινομενικά αδύνατη αποστολή, δηλαδή το να καθαρίσουμε τους ωκεανούς μας από το πλαστικό και να προστατεύσουμε τον πλανήτη. Μην το σκέφτεσαι άλλο, λοιπόν. Άδραξε την ευκαιρία να φροντίσεις την ευεξία σου και ταυτόχρονα, να τρέξεις και εσύ για το καλό των ωκεανών!