Φωτιές: Δεν ξέρεις πώς να βοηθήσεις με ασφάλεια; Αυτή η λίστα θα σε κατατοπίσει

Φωτιές: Δεν ξέρεις πώς να βοηθήσεις με ασφάλεια; Αυτή η λίστα θα σε κατατοπίσει

Φωτιά κοντά σε σπίτι στην Πεντέλη

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Την ώρα που η φωτιά μαίνεται, είναι σημαντικό να μην κάνουμε ανεξέλεγκτες κινήσεις.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης βόρεια της Ανθούσας έχει δημιουργήσει ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Πεντέλη και στα πέριξ. Σήμερα (Τετάρτη) τα ξημερώματα, οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή να εκκενωθεί η Παλλήνη καθώς και οι ανατολικές περιοχές του Γέρακα, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν για να καταδυναστεύσουν τη δύναμη της φωτιάς.

Μπροστά σε αυτές τις εικόνες, ο καθένας και η καθεμία από εμάς νιώθει (και πρέπει να νιώθει) την ανάγκη να βοηθήσει. Δεν ξέρεις, όμως, πάντα τι πρέπει να κάνεις.

Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις, τόσο μέσα από τις αναρτήσεις των celebrities που κάνουν repost τα μηνύματα των ανθρώπων και των οργανώσεων που ζητούν ή προσφέρουν βοήθεια όσο και γενικές οδηγίες.

Η Πεντέλη φλέγεται και οι celebrities διερωτώνται, πότε θα διδαχθούμε από τα λάθη μας

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Ο πιο σημαντικός κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν πρέπει να πηγαίνεις ανεξέλεγκτα στην περιοχή που πλήττεται. Αυτή η τακτική που για καλό σκέφτονται πολλοί, είναι περισσότερο επικίνδυνη απ' όσο φαντάζεσαι. Όχι μόνο για εσένα αλλά και για τους υπόλοιπους, καθώς μπορεί να δυσκολεύεις το έργο των ειδικών άθελά σου. Πάντα πρέπει να επικοινωνούμε με τους αρμόδιους (τον Δήμο μας ή ομάδες) πριν κάνουμε το οτιδήποτε και ρωτάμε τι ακριβώς χρειάζονται από εμάς.

Το ίδιο ισχύει και για προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων, κτλ, αφού πρώτα πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τις αντίστοιχες ομάδες και να μαθαίνουμε ποιες είναι οι ανάγκες ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι να προσφέρεις με αυτά που μπορείς στον τομέα που έχει έλλειψη. Διαφορετικά, υπάρχει περίσσευμα από πράγματα που δε χρειάζονται και οι ελλείψεις συνεχίζονται.

Κατερίνα Ζαρίφη

zarifi_foties.jpg
zarifi_foties2.jpg
zarifi_foties3.jpg

Μαρία Σολωμού

maria_solomou_foties
solomou_foties2

Δανάη Παππά

danai_pappa_foties.jpg

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

valavani_foties

Τόνια Σωτηροπούλου

Σίσσυ Χρηστίδου

xristidou_foties