Παράδοση, αυθεντικότητα, χαλάρωση: Όσα ζητάμε να ζήσουμε το φετινό Πάσχα

Παράδοση, αυθεντικότητα, χαλάρωση: Όσα ζητάμε να ζήσουμε το φετινό Πάσχα

Μοναδικό Πάσχα στο Minos Beach art: Οι εμπειρίες που το κάνουν αξεπέραστο.

Συνυφασμένο με την παράδοση είναι για τους Έλληνες το Πάσχα και πρώτο τους μέλημα αυτή την περίοδο είναι να μπορέσουν να συνδυάσουν την εμπειρία αυτή με ένα ανοιξιάτικο διάλειμμα ηρεμίας και χαλάρωσης.

Συνήθως, αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί με το λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό», που συχνά συνεπάγεται κούραση και όχι ξεκούραση, ενώ ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ενδεχομένως, σημαίνει αυτομάτως πως «χάνουμε» την ευκαιρία να τιμήσουμε την ορθόδοξη παράδοση.

Υπάρχει όμως κι ένας «τρίτος δρόμος», η καταλληλότερη επιλογή ώστε το φετινό Πάσχα να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε την εμπειρία της υψηλής φιλοξενίας και ταυτόχρονα να ζήσουμε το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα, που λαχταρούμε και μάλιστα σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, την Κρήτη! Το ξενοδοχείο Minos Beach art, με τα πολυτελή bungalows του μας περιμένει να ζήσουμε την πιο αυθεντική εκδοχή των ιδανικών πασχαλινών διακοπών, καθώς η κρητική φιλοξενία συναντά την κρητική παράδοση σε έναν εκπληκτικό χώρο που διαπνέεται από τη φύση και την Τέχνη.

Τα τρία χαρακτηριστικά που κάνουν το Minos Beach art ξεχωριστό

Σε μια μοναδικής ομορφιάς ακτογραμμή, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, το Minos Beach art, μέλος των Design Hotels, μας περιμένει να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών στην καρδιά της άνοιξης. Οι αρωματικοί κήποι του ξενοδοχείου, μαζί με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη γραφική πόλη του Αγίου Νικολάου, δημιουργούν το καταλληλότερο «σκηνικό» για να ζήσουμε όσα ονειρευόμαστε: Τέχνη, θάλασσα και φιλοξενία.

Αρχικά, διότι στο Minos Beach art έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο Sculpture Garden του ξενοδοχείου. Περισσότερα από 50 site specific έργα σύγχρονης γλυπτικής, σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, σε μόνιμη έκθεση, εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον και την κληρονομιά του Κρήτης, περιμένουν κάθε επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Αυτήν ακριβώς τη φυσική ομορφιά μπορούμε να απολαύσουμε στο Minos Beach art: Τα 125 bungalows και βίλες με ιδιωτική πισίνα είναι διάσπαρτα ανάμεσα στους κήπους και τις δύο ιδιωτικές παραλίες – η άνοιξη μπορεί πολύ εύκολα να μας δώσει μια μοναδική ευκαιρία για βουτιές στη θάλασσα! Σίγουρα άλλωστε, η διαδρομή μέχρι την πόλη του Αγίου Νικολάου, με την πανέμορφη λίμνη και τις γραφικές της συνοικίες, θα μας προσφέρει τη σύνδεση με τη θάλασσα που αναζητάμε για να εισπνεύσουμε τον καθαρό αέρα και να χαλαρώσουμε πραγματικά.

Φυσικά, η περίφημη κρητική φιλοξενία ολοκληρώνει την εμπειρία μας στο πρώτο πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων της Κρήτης, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας. Όλοι οι εσωτερικοί του χώροι διακατέχονται από μοντερνισμό και απαλούς γήινους τόνους που συνδυάζονται αρμονικά με φυσικές υφές και κρητικά μοτίβα, ώστε από την πρώτη στιγμή να έχουμε ξεκάθαρη αίσθηση όσων μας προσφέρει, μέσα από την ιδιαίτερη, ξεχωριστή του ατμόσφαιρα.

Μοναδικό Πάσχα στο Minos Beach art: Οι εμπειρίες που το κάνουν αξεπέραστο

Ειδικά για τον εορτασμό του Πάσχα, το Minos Beach art προσφέρει στους επισκέπτες του μια σειρά εμπειριών που θα το κάνουν αξεπέραστο: Από τις 13 Απριλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη, γίνεται ο στολισμός του επιταφίου του ξενοδοχείο, ο οποίος μάλιστα φέρει πλούσια ιστορία 100 ετών. Ακολουθεί η βαφή των κόκκινων αυγών, με τον παραδοσιακό τρόπο της Κρήτης, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με ένα workshop παρασκευής παραδοσιακών κρητικών καλτσουνιών, με τη Head Chef του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουτάκη.

Τη επόμενη ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή, η παράδοση επιτάσσει περιφορά του επιταφίου. Μεταφερόμαστε, απολαμβάνοντας τη βόλτα, στην όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου και με την κατάνυξη της ημέρας, μπαίνουμε στο κλίμα του Πάσχα.

Η τοπική παράδοση για το βράδυ της Ανάστασης είναι επίσης ξεχωριστή: Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, όλες οι εκκλησίες της πόλης μαζεύονται γύρω από τη λίμνη του Αγίου Νικολάου, για να ζήσουν την τελετή της Ανάστασης και να απολαύσουν τη μοναδική παράσταση των πυροτεχνημάτων.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια ξεχωριστή υπόθεση για το Minos Beach art: Ξεκινά από νωρίς στο εστιατόριο Bacchus με πλούσιο μπουφέ με κρητικά εδέσματα, με κάθε είδους κρητικά ορεκτικά και σαλάτες, από μελιτζάνες γιαχνί, χωριάτικη χορτόπιτα, σοφεγάδες, σαλάτα με απάκι και πασχαλινά γλυκά του τόπου. Φυσικά, δεν λείπει το παραδοσιακό ψήσιμο, καθώς στήνεται υπαίθρια ψησταριά – που αποτελεί και τον «πρωταγωνιστή» της ημέρας: Αντικριστά σουβλιστά, κοκορέτσι, πανσέτες και άφθονο κρασί και τσικουδιά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι και να γλεντήσουμε με πενταμελή ορχήστρα και την τραγουδίστρια Άννα Μασσάρου.

Η αυθεντικότητα του Πάσχα και η ομορφιά της Κρήτης συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο και τη φετινή χρονιά στο Minos Beach art hotel. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν της Early Bird προσφοράς μας με έκπτωση 25% στη διαμονή και δωρεάν συμμετοχή στο γλέντι της Κυριακής του Πάσχα. Η προσφορά ισχύει για διαμονή το διάστημα μεταξύ 12 έως 19 Απριλίου. Η συμμετοχή στον μπουφέ της Κυριακής του Πάσχα ανέρχεται στα 58 ευρώ ανά άτομο για κρατήσεις εκτός της προσφοράς.

Φέτος το Πάσχα, επιλέγουμε να το ζήσουμε με την αυθεντικότητα, την παράδοση, την ομορφιά και τον πολιτισμό της Κρήτης στο Minos Beach art και κερδίζουμε μια πραγματική εμπειρία ζωής!