Ακροβατικά σε Αλπικό υψόμετρο

Ακροβατικά σε Αλπικό υψόμετρο

Freddy Nock το όνομα του δράστη και αδιανόητο το θάρρος του!

Ο 45χρονος ατρόμητος ακροβάτης που εργάζεται σε τσίρκο και ασχολείται με τα ακροβατικά από τεσσάρων ετών, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα τόλμημα κυριολεκτικά αδιανόητο.

Στο Saint Moritz των Ελβετικών Άλπεων, και συγκεκριμένα στο πανύψηλο βουνό Corvatsch, περπάτησε επάνω σε ένα σχοινί που είχε ξετυλιχθεί παράλληλα στα καλώδια του τελεφερίκ, ξεκινώντας από το σταθμό του βουνού (3.302 μέτρα υψόμετρο) και κατηφορίζοντας προς τον μεσαίο σταθμό (στα 2.702 μέτρα). Το αξιοθαύμαστο είναι πως περπάτησε πάνω από 1.584 μέτρα χωρίς κανένα απολύτως δίχτυ ασφαλείας από κάτω του, κρατώντας μόνο ένα κοντάρι προκειμένου να διατηρεί την ισορροπία του.

Απ' ότι φαίνεται, κάτι τέτοια τα κάνει γενικά ο Nock, αφού έχει περπατήσει 900 μέτρα πάνω από τη λίμνη Ζυρίχη της Γερμανίας και πάνω από το ψηλότερο βουνό της ίδιας χώρας για φιλανθρωπικό σκοπό –χωρίς δίχτυ, με το κλασικό κοντάρι του, φτάνοντας στα 2.942 μέτρα υψόμετρο και κατορθώνοντας να συλλέξει 19.000 δολάρια για μια Γερμανική φιλανθρωπική εταιρία που δραστηριοποιείται στην Αιθιοπία.