Κριστίν Λαγκάρντ: Η οικονομική κρίση οφείλεται στους άνδρες

Κριστίν Λαγκάρντ: Η οικονομική κρίση οφείλεται στους άνδρες

Δεν δίστασε να μιλήσει για την ευθύνη που φέρουν οι άνδρες όσον αφορά στην κακή οικονομία της Ευρώπης, καθώς και για τους φόβους της για το ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που έγινε υπουργός οικονομικών στη Γαλλία, μία από τις πιο δυνατές οικονομίες στον κόσμο. Πρόκειται επίσης για μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, καθώς η Γαλλία αυτή τη στιγμή έχει την προεδρία των G8 και G20, των πιο ανεπτυγμένων οικονομιών στην υφήλιο. Η συγκεκριμένη γυναίκα λοιπόν, δήλωσε πως τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 9 και 210 Μαρτίου, φοβήθηκε πως το ευρώ μπορεί να μην τα καταφέρει. Έκτοτε έχει δουλέψει σκληρά, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για μια ισχυρή ευρωζώνη μέχρι το Μάρτιο του 2011.

Πρόσφατα δήλωσε στην εφημερίδα Independent πως οι γυναίκες είναι απαραίτητες σε τέτοιου είδους αξιώματα, καθώς η οικονομική κρίση, όπως λέει, οφείλεται σε κάποιο βαθμό στην επιθετική στάση των αρσενικών διαπραγματευτών. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το περιβάλλον όπου υπερισχύει ένα φύλο δεν είναι καλό. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως είναι π.χ. η οικονομία, οι άνδρες έχουν την τάση να επιδεικνύουν το δασύτριχο στήθος τους, αποτέλεσμα της υπερβολικής ποσότητας τεστοστερόνης που βρίσκεται συγκεντρωμένη σε ένα δωμάτιο. Η 55χρονη υπουργός φαίνεται πως δεν φοβάται να μιλά για θέματα που οι περισσότεροι πολιτικοί αποφεύγουν να θίγουν, πατώντας επάνω στη διεθνή φήμη της και τη δύναμη που κατέχει.