Ένας ινδός κράτησε σηκωμένο το χέρι του για 38 χρόνια

Ένας ινδός κράτησε σηκωμένο το χέρι του για 38 χρόνια

Η απίστευτη ιστορία του Amar Bharati.

Ο Sadhu Amar Bharati είναι ένας Ινδός που θεωρείται πλέον άγιος. Εδώ και 38 χρόνια ο εν λόγω κύριος έχει σηκωμένο το δεξί του χέρι ψηλά, κι έτσι μπορεί να αχρήστευσε το ένα του χέρι, αλλά κατάφερε να γίνει σύμβολο λατρείας για όλους τους πιστούς του θεού Shiva.

Μέχρι το 1970 o Amar Bharati ήταν ένας άνθρωπος με μία φυσιολογική ζωη που είχε σπίτι, οικογένεια, γυναίκα και παιδιά. Όταν μία μέρα ξύπνησε τίποτα από αυτά δε μετρούσε. Ήθελε να αφιερώσει τη ζωή του προκειμένου να υπηρετεί τον ινδουιστικό θεό Shiva. Αποφασίζοντας να ξεχωρίσει τον εαυτό του από τις απολαύσεις και τα υλικά αγαθά, ο ιδιαίτερος κύριος σήκωσε το χέρι του και από τότε δεν το κατέβασε ποτέ.

Σήμερα, 38 χρόνια αργότερα, αφού ενέπνευσε και άλλους πιστούς να σηκώσουν το χέρι τους και να διεκδικήσουν με αυτόν τον τρόπο παγκόσμια ειρήνη, παραδέχτηκε πως τα πρώτα χρόνια ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Βέβαια, πλέον, δεν αισθάνεται καμία ενόχληση, αλλά και να θέλει δε μπορεί να κατεβάσει το ατροφικό του χέρι, καθώς αυτό έχει αγκιλωθεί μόνιμα σε αυτή τη θέση.

DPG Network