Μία μοντέρνα Ραπουνζέλ

Μία μοντέρνα Ραπουνζέλ

Η 12χρονη από τη Βραζιλία πούλησε τα μαλλιά της για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι για την οικογένειά της

Η 12χρονη Natasha Moraes de Andrade, έκλαψε την ώρα που ο κομμωτής έκοβε την –μήκους 1.6 μέτρων- κόμη της, που εξασφάλισε στην οικογένειά της ένα νέο σπίτι. Τώρα η ίδια δηλώνει ότι η απόφαση να κόψει για πρώτη φορά τα μαλλιά της, ήταν η αρχή της νέας της ζωής.

Όπως δήλωσε στη Huffington Post, η Natasha στο παρελθόν αδυνατούσε να απολαύσει πράγματα που απολάμβαναν άλλοι συνομήλικοί της, λόγω των μακριών, βαριών μαλλιών της. Το εβδομαδιαίο λούσιμο απαιτούσε 4 ώρες από τον χρόνο της 12χρονης η οποία για το καθημερινό βούρτσισμα τους χρειαζόταν μιάμησι ώρα. Πλέον, για το λούσιμο των –μήκους μόλις 40 εκατοστών- μαλλιών της, χρειάζεται πέντε λεπτά.

Επιπλέον, μπορεί όσο κι αν το πρώτο της κούρεμα της κακοφάνηκε, η μικρή από τη Βραζιλία πούλησε τα πλούσια μαλλιά της στην τιμή των 3.000 λιρών, που εξασφάλισαν για την ίδια και την οικογένειά της την προκαταβολή για το νέο τους σπίτι. «Στην αρχή έκλαψα, όταν βρέθηκα στον κομμωτή. Φοβόμουν ότι δεν θα μου άρεσαν αλλά και ότι δεν θα έπαιρνα τα χρήματα που ήθελα. Αλλά το γεγονός ότι τα έκοψα μου έδωσε μία καινούργια ζωή. Πριν φοβόμουν, κάθε φορά που έβγαινα έξω, ότι κάποιος θα μου άρπαζε τα μαλλιά και θα τα έκοβε. Τώρα πια μπορώ να κάνω πράγματα που δεν έκανα στο παρελθόν. Μαθαίνω ποδήλατο, και νιώθω ότι έχω πίσω την ελευθερία μου. Μου αρέσει περισσότερο η ζωή μου. Θέλω να μάθω Αγγλικά και Ισπανικά και απολαμβάνω το γεγονός ότι μπορώ να πάω στην παραλία και να κολυμπήσω χωρίς να φοβάμαι μήπως βραχούν τα μαλλιά μου».