«Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της Cosmote

«Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της Cosmote

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενήσει την ενέργεια

Περισσότεροι από 200 εθελοντές βοήθησαν να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του τριώροφου κτιρίου στου Μακρυγιάννη, που θα αποτελέσει το «σπίτι» του πρωτοποριακού προγράμματος της Cosmote, «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», μέσω του οποίου θα παρέχεται υλική και ψυχολογική στήριξη σε οικογένειες που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο. Το πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), το οποίο είχε και την γενναιοδωρία να παραχωρήσει, για τον σκοπό, το κτίριο.

Ο χώρος παραδόθηκε επίσημα από την Cosmote στους εκπροσώπους του ΚΥΑΔΑ παρουσία των εθελοντών που συμμετείχαν στο έργο, μελών του ΚΥΑΔΑ και εργαζομένων της Cosmote. Το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» θα ξεκινήσει άμεσα, τις επόμενες ημέρες, να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη είναι η δεύτερη που ξεχωρίζει και υλοποιείται ανάμεσα στις ιδέες που μοιράστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με την Cosmote, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ο κόσμος μας, εσύ».

Το πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια θα παράσχει τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, αλλά και υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε 200 οικογένειες για ένα χρόνο. Η Cosmote καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα αγοράς των παρεχόμενων ειδών στις οικογένειες, αλλά και το κόστος της πλήρους ανακατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου.

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά, προσέφεραν τον χρόνο αλλά και την εργασία τους, για δύο Σαββατοκύριακα, εθελοντές, οι οποίοι μεταμόρφωσαν το κτίριο σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο- και μάλιστα, χάρη στην ανιδιοτελή, ενθουσιώδη συμμετοχή τους, όλα αυτά έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Συμμετέχοντες στην προσπάθεια ήταν και οι εργαζόμενοι- εθελοντές της Cosmote οι οποίοι, με την συμβολή τους, εξασφάλισαν τα πρώτα πακέτα τροφίμων, ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες του προγράμματος.