Εκλογές 2012: Εγέρθητι, μη γίνει κάνας χαμός...

Εκλογές 2012: Εγέρθητι, μη γίνει κάνας χαμός...

Σε πλήρη κατατονία, απ'το ξενύχτι, την ένταση, τα ανάμεικτα συναισθήματα, το φόβο, τους τσακωμούς, τα νεύρα, το video με του Χρυσαυγίτες να ουρλιάζουν στους δημοσιογράφους να σηκωθούν γιατί εμφανίζεται ο αρχηγός τους, προσεδαφισμένη σε μετεκλογική Δευτέρα, ολοκληρωτικά μεταπολιτευτική, απειλητική, αφημένη, ήδη, σε σενάρια τροπολογίας και ύστατες απόπειρες χειραγώγησης του κόσμου. Με προτάσεις αποσπασματικές και έναν λόγο παραληρηματικό!

Από το περασμένο βράδυ, απ'την τηλεόραση να οφείλει να σταθεί στο ύψος της και να μην προκαλεί κιάλλο θυμό, ηττημένη, κάνω εικόνες σαν ζάπινγκ.

Ο Alpha να κάνει την καλύτερη κάλυψη των εκλογών και να είναι τελευταίος, ενώ το Mega με τις μνημονικές του κορώνες, να είναι πρώτο. Κάποια στιγμή βλέπω Χούκλη, πριν την ανακοίνωση των exit polls, να'χει καλεσμένη στο στούντιο την αγαπημένη σ'όλα τα άλλα Δούκισσα Νομικού, για να ακουστεί η άποψη των νέων ανθρώπων. Να σου δείξω κάτι ανέργους νέους ανθρώπους, που κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο ξανά, με ξεχασμένες αφίσες ινδάλματα της εφηβείας τους, στους τοίχους, ή εκείνους που είδαν εκλογές από το κομπιούτερ τους στο εξωτερικό, να δούμε ποια είναι η άποψη των νέων ανθρώπων. Δίπλα απ'τη Δούκισα Νομικού μια άλλη κοπέλα, με σπαστά ελληνικά για κάποιον λόγο, που να μην τη ξέρω και να μη με ενδιαφέρει να τη μάθω. Η αγαπημένη κυρία Χούκλη, στο πλάνο της να φεγγοβολάει και να μακραίνει. Ένα μεταφυσικό θαρρείς πράγμα! Αν είναι ειδική κάμερα, αυτή, να βάλω γραμμάτια να πάρω μια σπίτι να αισθάνομαι πρωτοξαδέλφη της Σκλεναρίκοβα!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να λέει «Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει». Εσάς να βοηθήσει. Εμείς θέλουμε να μας βοηθήσει ο Θεός του Λουξεμβούργου αν έχει την καλοσύνη! Η Λιάνα Κανέλλη σε άλλο κανάλι, κάθε φορά, να ζητάει επιτακτικά, αποδέσμευση. Ο αγαπημένος Πέτρος Τσατσόπουλος, τσακωμένος με την τσατσάρα, με δυο τρίχες μαζί στο κεφάλι του να μη συναντιούνται, δίπλα στον αστραφτερό Αντώνη Σρόιτερ. Ο Παπαναγιώτου να προσπαθεί να συνεννοηθεί με την Έλενα Κουντουρά και να της ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις. Μήπως έχει και δε σας δίνει αγαπητέ Μπάμπη; Τόσο μπορεί. Εκείνη να απορεί. «Μα μου κάνετε μια ερώτηση και μετά με διακόπτετε ενώ μιλάω και μου λέτε πως δεν είμαι σαφής». Και; Αυτό δε σας βάζει σε σκέψεις, Έλενα;

Βάνα δεν είδα! Ήθελα! Η Τρέμη με μαλλί εκλογικό, αλά Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Η Στάη πιο λαμπερή από ποτέ, τόσο ώστε να σε βουτάει η ενοχή απ'τα μούτρα, γιατί εσύ πήγες με την φόρμα να ψηφίσεις και σε είδαν οι παλιές συμμαθήτριες και κατάλαβαν την αποτυχία σου ως δημοσιογράφο, που όχι συνάδελφος, αλλά ούτε κοντοχωριανή δεν μοιάζεις με την Ελλη, loser!

Στον ύπνο μου, αργά το πρωί, το ζάπινγκ συνεχίζεται, βαθειά ριζωμένο, στον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου μου. Ο Βενιζέλος, λέει, σε όνειρο ανοίγει το ψυγείο μου, ο Μιχαλολιάκος μου φωνάζει «εγέρθητι» γιατί λέει δίνω Πανελλήνιες σε μισή ώρα και ο Σαμαράς γράφει συνθήματα στο σαλόνι μου, πως ο χαμένος τα παίρνει όλα! Έστω και έτσι, καλύτερα να συνεχίζω τον ύπνο μου με αυτούς γκεστ στα όνειρά μου, παρά να ξυπνήσω με την αλήθεια τους...

Διαβάστε επίσης: Το παρασκήνιο πίσω από το «εγέρθητε»