«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός»

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός»

Η έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με υποστηρικτές ΟΤΕ και Cosmote

Στα πλαίσια των ευρύτερων δράσεών τους, που έχουν ως στόχο την προβολή και την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ΟΤΕ και Cosmote στηρίζουν την -πολύ σημαντική-, περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Το σύνολο των αρχαιοτήτων από το περίφημο «Ναυάγιο των Αντικυθήρων» παρουσιάζεται για πρώτη φορά, ενώ είναι εντυπωσιακή και η παρουσίαση του πολύτιμου «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που, μέχρι σήμερα, αποτελεί εύρημα- «μάθημα», αφού εμπλουτίζει τις γνώσεις μας όσον αφορά την αρχαία ελληνική τεχνολογία και αστρονομία.

Θέτοντας, πάντα, την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού, OTE και Cosmote έχουν αξιοποιήσει διάφορες πτυχές της έκθεσης, με σκοπό να φέρουν το κοινό σε επαφή με τα σπάνια ευρήματα, που αποτελούν και αποδείξεις της πρωτοποριακής συλλογιστικής των προγόνων μας.

Ο ΟΤΕ και η Cosmote, συγκεκριμένα, ανέλαβαν:

•Την χορηγία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα έχει την μορφή διαδικτυακού διαγωνισμού και θα απευθύνεται σε εφήβους, που θα συνδυάζει τις γνώσεις από την Αστρονομία και την Μηχανική, με βάση τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και τις λειτουργίες του.


•Την δημιουργία ενός ειδικού εντύπου, όπου θα αναλύεται ο Μηχανισμός και η λειτουργία του αλλά και θα προβάλλονται τα τεχνολογικά επιτεύγματα των προγόνων μας, που έχουν γίνει γνωστά λόγω του ναυαγίου.


Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με WiFi Internet, στους επισκέπτες της έκθεσης, για ένα χρόνο.


Δωρεάν πλοήγηση των επισκεπτών, στο Internet Corner του OTE και της Cosmote.