Ο κύριος Σμιτ, η συνέντευξη, τα πολλά τσιγάρα και τα συμπεράσματα μας!

Ο κύριος Σμιτ, η συνέντευξη, τα πολλά τσιγάρα και τα συμπεράσματα μας!

Είδα τον πρώην ισχυρό άντρα της Γερμανίας, κ.Χέλμουτ (υποθέτω αυτό είναι διαδεδομένο, σα να σε λένε Γιάννη στη Γερμάνια) Σμιτ να μιλάει για την Ευρώπη σήμερα σε κανάλι της χώρας του. Τι κατάλαβα; Πως όταν είσαι υπερήλικας και απολίθωμα της πολιτικής:

Α) Μπορείς να καπνίζεις στην τηλεόραση ακόμα και στην πολιτικώς ορθή Γερμανία.
Β) Αν καπνίζεις σαν παπόρι -στην περίπτωση του κ.Σμιτ 4 τσιγάρα μέτρησα σε αποσπάσματα, μόλις- και κάνεις αγχωτική δουλειά όπως η πολιτική, μπορείς να ζήσεις με διαύγεια έως τα 93 και να σε τσουλάνε με καροτσάκι κιόλας για να μη κουράζεσαι και λαχανιάζεις απ᾽ το πολύ τσιγάρο.
Γ) Λες πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ διότι έχεις το ακαταλόγιστο λόγω ηλικίας, αλλά και όσοι έχουν καταλογισμένο, ανεξαρτήτως ηλικίας, το ίδιο λένε. Αν ξέραμε μπάρμπα Σμιτ τι θα περάσουμε με ένα σκληρό, αδιέξοδο νόμισμα, ούτε εμείς θα θέλαμε να μπούμε ούτε σ᾽αυτό, ούτε στα ξαδέλφια του, μη σου πω και στους κοντοχωριανούς του.
Δ) Λες μεγάλες αλήθειες, όπως ότι η κ.Μέρκελ δεν είναι Ευρωπαία διότι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμάνια δεν έχει ευρωπαϊκή κουλτούρα, όραμα και παιδεία αλλά και πως η Γερμανία δεν μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης διότι τα 6.000.000 εκτελεσμένων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο Β᾽ Παγκόσμιος Πόλεμος με τις εκατοντάδες νεκρών δεν είναι κάπου στο σύμπαν, αλλά στην μνήμη των λαών της υπόλοιπης Ευρώπης και στην φρίκη τους, διότι πολύ απλά δεν έγινε σε εκατομμύρια ανθρώπους λοβοτομή (ακόμα). Λες ακόμα πως λείπουν οι μεγάλοι ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου, για αυτό και είναι αποτυχία όλα τα μέτρα στήριξης και οι γελοιότητες που σκέφτονται.
Ε) Είναι γερά κόκαλα αυτοί οι Γερμανοί!
ΣΤ) Αφού στο σκηνικό δεν είχε τασάκι που έσβηνε τα τσιγάρα του; Στη τσέπη της δημοσιογράφου;