Der Spiegel: τελάληδες του μίσους

Der Spiegel: τελάληδες του μίσους

Ύδρα! Εκτός έλεγχου σπαραγμός. ΜΑΤ στο νησί. Δακρυγόνα. Αποδείξεις που δεν κόπηκαν. Υπόθεση φοροδιαφυγής. Μακάρι να μπορούσαμε κι άλλοι. Αυτοί που πληρώνουμε, ξεχωριστοί και δακτυλοδεικτούμενοι. Όχι επειδή είμαστε καλοί πολίτες, αλλά γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Τα βάζω κάτω και δεν βγαίνουν! Μετράω από δω και από κει. Αν δε φάμε τίποτα τους επομένους έξι μήνες, βγαίνω να πληρώσω εφορία!

Εφορία – μπάλα σιδερένια στο πόδι μου, με χοντρές αλυσίδες. Και να εξαντλείται η αυστηρότητα στους Γιάννηδες Αγιάννηδες αυτού του έθνους. Με ποινές σε κάτεργα για αντίτιμο φρατζόλες ψωμιού, όταν οι άλλοι κλέβουν όλο το φούρνο. Και οι τελάληλδες του μίσους, εκείνοι που παρασύρουν τους λαούς να χρήζουν εχθρούς και φταίχτες για τα εγκλήματα των ισχυρών να στοχοποιούν όλους τους Έλληνες.

Κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ύδρα το βαρυσήμαντο πάντα και πολιτικό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση και συνεχίζει « η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και επεισόδια έλαβαν χώρα στο νησί ολόκληρη την νύχτα».
Ο λαός μόνο φόρους πληρώνει. Τόσο που δεν αναπνέει πια! Και να βάζεις στο μεγεθυντικό φακό μια αλήθεια κρύβοντας την υπόλοιπη πάλι ψέμα και ρητορική μίσους είναι. Το βαρυσήμαντο περιοδικό δεν λέει για τον 41χρονο άντρα στην Κρήτη που κρεμάστηκε απ την ελιά λόγω οικονομικών αδιεξόδων. Ούτε για τον 70χρονο που επειδή δεν είχε να πληρώσει τα φάρμακα του, ρίχτηκε κάτω απ τα μεσαιωνικά τείχη στην Ρόδο. Η χολή και το δηλητήριο καταπίνονται, δε λέω! Το μίσος όμως που σταλάζετε στο γερμανικό λαό και στους βόρειους είναι επικίνδυνο για το μέλλον.

Και εμείς μπορεί να είμαστε, ως ευρωπαίοι η θυσιασμένη γενιά, αλλά τα παιδιά μας, οι νέοι του νότου, δεν είναι λογικό να είναι οι παρίες της Ευρώπης. Ντροπή για το «έγκριτο», βαρυσήμαντο παροδικό τέτοιες πολιτικές...