Aγώνας για την ΕΡΤ: Δείτε φωτογραφίες από όσα συνέβησαν χτες το βράδυ έξω (αλλά και μέσα) από το Ραδιομέγαρο

Aγώνας για την ΕΡΤ: Δείτε φωτογραφίες από όσα συνέβησαν χτες το βράδυ έξω (αλλά και μέσα) από το Ραδιομέγαρο

Γιατί την επανάσταση δεν θα τη δείξει η τηλεόραση.

Υπάρχουν στιγμές που όταν ο κόσμος γύρω σου αλλάζει δραματικά, και μάλιστα όχι προς το καλύτερο, οφείλεις να αφήσεις όλα τα υπόλοιπα στην άκρη και να ασχοληθείς με τις εξελίξεις, όχι μόνο σαν δημοσιογράφος αλλά και (κυρίως) σαν άνθρωπος. Έτσι κι εμείς εδώ στο Queen.gr, αφήνουμε για λίγο στην άκρη την γυναικεία/lifestyle θεματολογία μας και στρέφουμε την προσοχή μας στο γεγονός που από χτες το βράδυ είναι στις σκέψεις όλων μας: το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Λίγο μετά της 11 το βράδυ της Τρίτης, και με μια απόφαση που ήρθε από το πουθενά, η ΕΡΤ σίγησε και οι τηλεοπτικοί μας δέκτες έριξαν «μαύρο» στις κλασικές θέσεις 1, 2 και 3 των καναλιών της τηλεόρασης, θέσεις που από παιδιά έχουμε συνδυάσει με την ΕΤ1, την ΝΕΤ και την ΕΤ3 αντίστοιχα. Την ίδια ώρα που οι δικοί μας δέκτες μαύριζαν όμως, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συγκεντρωνόταν πλήθος κόσμου, από δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και δικηγόρους μέχρι απλό κόσμο που έτρεξε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο. Πανό, φωνές, συνθήματα και οργή, πολλή οργή για μια απόφαση που δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα των απολύσεων αλλά με κάτι πολύ μεγαλύτερο, με την ίδια την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ποτέ και πουθενά δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε δημοκρατικό καθεστώς και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας πολύ σοβαρά σε σχέση με την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα γεγονότα στην χώρα μας, αλλά και τον τρόπο που έχουμε επιτρέψει στους «άρχοντες» που μας κυβερνούν να παίρνουν τέτοιους είδους αποφάσεις για τις ίδιες τις ζωές μας.

Δείτε στην photo gallery όλα όσα έγιναν χτες το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΡΤ και θα επιστρέψουμε σύντομα με όλες τις νεότερες εξελίξεις.