Πώς θα φαινόμασταν αν το πρόσωπό μας χαρακτηριζόταν από την απόλυτη συμμετρία;

Γωγώ Φούντα
Πώς θα φαινόμασταν αν το πρόσωπό μας χαρακτηριζόταν από την απόλυτη συμμετρία;

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αιφνιδιάσει!

Είναι ευρέως γνωστό, και αποδεδειγμένο, ότι οτιδήποτε υπάρχει διπλό στο ανθρώπινο σώμα, και γενικότερα στη φύση, δεν είναι ποτέ, μα ποτέ το ίδιο! Αυτή βέβαια είναι και η μαγεία της μοναδικότητας που απολαμβάνει κάθε πλάσμα στον πλανήτη από τη στιγμή που γεννιέται!

Και μπορεί πολλοί να παλεύουν να πετύχουν την απόλυτη συμμετρία, που σύμφωνα με τα μαθηματικά και τους υπολογισμούς είναι και το ζητούμενο, αλλά ο φωτογράφος Alex John Beck, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο: Ότι μάταια προσπαθούμε να πετύχουμε την απόλυτη ομοιότητα γιατί απλά δεν είναι καν γοητευτική!

Αποφάσισε λοιπόν, προκειμένου να πείσει και τους πιο δύσπιστους, να φωτογραφίσει απλούς ανθρώπους, κάνοντας όμως το εξής: Στο ένα τους πορτρέτο συνδύασε τα 2 δεξιά μέρη του προσώπου τους, και στο άλλο, τα 2 αριστερά!

Το αποτέλεσμα λοιπόν, εν αντιθέσει με αυτό που πολλοί θα περίμεναν, και παρά την απόλυτη συμμετρία, ήταν κάπως ιδιαίτερο και... περίεργο! Τα πορτρέτα με τις δεξιές πλευρές, ήταν πιο αυστηρά και σκληρά, ενώ αυτά με τις αριστερές, πιο εκφραστικά και εύθραυστα, με τα μάτια να παίζουν το σπουδαιότερο ρόλο!

Παρόλα αυτά, κανένας από τους εικονιζόμενους, δεν ενθουσιάστηκε ούτε από το ένα πορτρέτο αλλά ούτε και από το άλλο, μιας και δεν ήταν και το πιο ευχάριστο τα αδύνατα σημεία της μίας πλευράς να τα βλέπει... εις διπλούν!

Με λίγα λόγια λοιπόν, η απόλυτη συμμετρία στη φύση, δεν υπάρχει και ούτε προβλέπεται να υπάρξει εκτός πια αν η επιστήμη προχωρήσει τόσο πολύ! Οπότε λοιπόν συνειδητοποιείστε ότι ούτε καν τα φρύδια σας δεν θα δείχνουν ποτέ απολύτως ίδια, και απλά εντοπίστε το καλό σας προφίλ, για να κάνετε τη δουλίτσα σας. Για να σας βοηθήσουμε πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία προτιμά το αριστερό, μιας και είναι σχεδόν πάντα, όχι πιο άρτιο αλλά πιο εκφραστικό!

Διαβάστε ακόμη:

Whitney Way Thore: Η πιο δημοφιλής χορεύτρια στο YouTube είναι 160 κιλά!

Ούτε τριαντάφυλλα, ούτε σοκολάτες θέλουν οι γυναίκες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Melanie Gaydos: Το μοντέλο που πάσχει από «βαμπιρισμό» και έχει κατακτήσει την μόδα