Δεν υπάρχει «δεν μπορώ»

Δεν υπάρχει «δεν μπορώ»

Δεν θα πούμε ότι υπάρχει «δεν θέλω», γιατί κι εμάς μας εκνευρίζει αυτή η φράση στη δουλειά. Σκεφτείτε το όμως και κάπως αλλιώς...

Στη δουλειά, τα αφεντικά εξειδικεύονται στο να ζητούν (ή αλλιώς να απαιτούν) παράλογα πράγματα από τους υφιστάμενούς τους. Όπως είναι λογικό λοιπόν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το λεπτό που σας ζητούν κάτι ακραίο, το πιθανότερο είναι να αρχίσετε να του τα μασάτε, να προσπαθείτε να αποφύγετε αυτό που σας ανέθεσε, να θέτετε τις δυσκολίες του συγκεκριμένου τασκ κλπ κλπ.

Αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στους προϊστάμενους που αυτό που θέλουν ν' ακούν κατά βάση είναι «ναι». Φανείτε θετική, δηλώστε πως θα το προσπαθήσετε και κάντε ό,τι μπορείτε για να το καταφέρετε, ακόμα κι αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα πώς ακριβώς θα το κάνετε αυτό.

Μόνο αν όλες σας οι προσπάθειες αποτύχουν απευθυνθείτε στον προϊστάμενό σας για να τον ενημερώσετε ότι δεν μπορεί να γίνει όπως το θέλει, φροντίστε όμως να έχετε μερικά εφεδρικά σχέδια και ιδέες που είναι περισσότερο πραγματοποιήσιμες. Το αφεντικό σας θα εκτιμήσει τη θετική σας στάση και το γεγονός ότι προσπαθήσατε να φέρετε εις πέρας την "αποστολή".