Άγχος στη δουλειά; Όχι αν ξέρεις τι αξίζεις

Άγχος στη δουλειά; Όχι αν ξέρεις τι αξίζεις

Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να έχεις αυτοπεποίθη και αυτόν τον λόγο τον ξέρεις μόνο εσύ!

Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, τα αφεντικά θεωρούν τους υπαλλήλους τους αναλώσιμους και οικονομικά ασύμφορους, ενώ επιθυμούν είτε τη διακοπή της συνεργασίας τους, είτε τον επαναπροσδιορισμό της ως εξωτερική, το μέλλον είναι αβέβαιο, τα νοίκια και οι λογαριασμοί όμως τρέχουν.

Κατανοούμε ποιο ακριβώς είναι το άγχος σας, αφού όλοι τελικά το ίδιο έχουμε. Η ζωή όμως δεν προχωρά ομαλά όταν στο στομάχι σας υπάρχει μονίμως ένας κόμπος. Η δουλειά δεν προχωρά, οι σχέσεις με τους συναδέλφους επιδεινώνονται και τελικά περισσότερο πάτημα για να σας ξεφορτωθούν δίνετε, παρά λόγους για να σας κρατήσουν.

Χαλαρώστε και μην φτάνετε σε ακραίες αντιφράσεις. Εφόσον γνωρίζετε πως είστε άψογη στη δουλειά σας, αν ξέρετε πως δεν υπάρχει τίποτε να σας προσάψουν, όταν είστε μία υπάλληλος που δεν δημιουργεί προβλήματα, τότε μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με έξτρα άγχος. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν υπάρχει λόγος να τρελαίνεστε. Αν όμως δεν είστε σωστή στη δουλειά σας, τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε να το σώσετε, προτού να είναι πολύ αργά...