Πώς θα καταφέρεις να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα αυτές τις γιορτές

Είναι γεγονός πως μας πιάνει ένας υπερκαταναλωτισμός

Τα Χριστούγεννα εκτός από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες μας φέρνουν και μια ακατανίκητη επιθυμία για ψώνια κάθε λίγο και λιγάκι. Γιατί αν δεν ξοδέψεις τώρα χρήματα που είναι γιορτές, έχεις υποχρεώσεις και εκεί έξω υπάρχουν εκπτώσεις και ένα σωρό πράγματα που σου φωνάζουν «πάρε με» πότε θα το κάνεις;

Αυτό όμως είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος και πρέπει να το καταπολεμήσεις γιατί μπαίνεις σε έναν πειρασμό, ο οποίος σε «αναγκάζει» να ξοδεύεις πολλά χρήματα και στο τέλος να διαμαρτύρεσαι που ξέμεινες και πάλι χωρίς να το καταλάβεις. Στην πραγματικότητα όμως ξέρεις πολύ καλά που έχεις χαλάσει όλα σου τα λεφτά.

Μάθε λοιπόν, πω υπάρχουν δύο πολύ απλά trick, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να αντισταθείς σε αυτήν την καταναλωτική μανία που σε πιάνει την περίοδο των γιορτών.

  • Σταμάτα να είσαι παρορμητική: Το να είσαι παρορμητική γενικά στη ζωή σου δεν είναι ιδιαίτερα κακό, αλλά όσον αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γι’ αυτό προσπάθησε να συγκρατηθείς όσο μπορείς. Γνωρίζεις πως όταν κάνεις online παραγγελίες το email σου κρατείται και κάθε φορά που υπάρχει κάποια προσφορά ή οτιδήποτε άλλο τα sites αυτά το χρησιμοποιούν, προκειμένου να σου στείλουν τις διαφημίσεις και τις προσφορές των προϊόντων τους. Μην «τσιμπάς» και μην πέφτεις στην παγίδα αυτή που σε ενθαρρύνει να αγοράσεις ό,τι βλέπεις μπροστά σου.
  • Εστίασε σε αυτά που έχεις και όχι σε αυτά που σου λείπουν: Με εμάς τις γυναίκες ισχύει πάντα ένας κανόνας: δεν έχουμε ποτέ τίποτα να φορέσουμε και πάντα η ντουλάπα μας είναι γεμάτη. Εκεί είναι και το θέμα που πρέπει να σταθείς. Φέρσου έξυπνα και μην εστιάζεις στα ένα-δύο πράγματα που –νομίζεις πως- λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου, αλλά σε αυτά που ήδη έχεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξοδεύεις τα χρήματα σου σε ανούσια πράγματα, τα οποία μπορεί και να μοιάζουν σε αυτά που ήδη έχεις.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ