Τι είναι αυτό που πολλαπλασίαζει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σου;

Ερμιόνη Σαρρή
Τι είναι αυτό που πολλαπλασίαζει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σου;

Τελικά μπορείς να γίνεις πιο αποδοτική και πιο χαρούμενη μέσα σε μόλις λίγα λεπτά!

Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι γεμάτος πίεση. Και οι μέρες μας επίσης. Πίεση χρόνου, πίεση δεξιοτήτων και φυσικά πίεση ψυχολογική.

Και όταν δεν σε πιέζουν οι άλλοι, πιέζεσαι μόνος σου, ”έπρεπε να έχω τελειώσει αυτό, ο άλλος το έχει ήδη κάνει, ο τρίτος το περιμένει από χθες”.

Θα ήθελες να ξέρεις, τι είναι αυτό που θα πολλαπλασίαζε την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σου, την ευεξία και το wellbeing σου;

Φυσικά, τα συχνά διαλείμματα.

Από παιδιά είχαμε διαλείμματα. Διαλείμματα στο σχολείο, στις δραστηριότητες μας, ακόμα και στο γυμναστήριο κάνουμε διαλείμματα. Άρα γιατί δεν κάνεις στην εργασία σου; Γιατί νιώθεις τύψεις όταν σηκωθείς από το γραφείο σου, παρόλο που δουλεύεις ασταμάτητα για 2 ώρες;

Φοβάσαι μην σε πουν τεμπέλη ή αργόσχολο. Ανησυχείς τι θα σκεφτούν οι συνάδελφοί σου, αν αντί να σε δουν στην κουζίνα της δουλειάς σου να φτιάχνεις καφέ κουτσομπολεύοντας - το δεύτερο πιο συνηθισμένο διάλειμμα κατά 53% στον Ελληνικό εργασιακό χώρο- ανοίξεις το βιβλίο σου και αφιερωθείς εκεί για 10΄ ή βγεις στο ηλιόλουστο μπαλκόνι για λίγο ή φτιάξεις ένα τσάι για σένα ή απολαύσεις σε ένα όμορφο σημείο το μεσημεριανό σου; Μην ξεχνάς ότι όλοι οι συνάδελφοί σου που καπνίζουν κάνουν συχνά διαλείμματα εκτός γραφείου και τα οποία όλοι θεωρούν αυτονόητα.

Πώς θα άλλαζε τη διάθεσή σου ένα μικρό διάλειμμα;

Ένα μικρό διάλειμμα, και μάλιστα χωρίς τύψεις θα σε φέρει πάλι σε ευθεία με τους mini στόχους της ημέρας σου, αλλά και με τους maxi της ζωής σου. Θα αλλάξει τη διάθεσή σου και θα παραμείνεις συγκεντρωμένη για περισσότερη ώρα, δουλεύοντας καλύτερα και αποτελεσματικότερα που είναι και το ζητούμενο.

Εσύ πού θα κάνεις το διάλειμμά σου σήμερα;

Ναταλία Δεληγιώργη

Life & Performance Coach

nd@performancecoaching.gr

www.performancecoaching.gr