Πιάστε τα ψαλίδια

Πιάστε τα ψαλίδια

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι όλο και περισσότερες γυναίκες που κάνουν οικογένεια καταπιάνονται με τις χειροτεχνίες, τα κοσμήματα, το ράψιμο και γενικά ότι έχει να κάνει με δημιουργία καιχειρωνακτική δουλειά.

Πράγματι, τρέχουν σε σεμινάρια, αγοράζουν βιβλία, πλέκουν και ράβουν ενώ περιμένουν να ψηθεί η σπανακόπιτα, γνωρίζουν άλλες συναδέλφους με αντίστοιχες ανησυχίες, κανονίζουν σουαρέ στα σπίτια φίλων τους και πουλάνε την πραμάτεια και σε αυτό το σημείο όταν βλέπουν ότι κοίτα να δεις που πούλησα δέκα βραχιόλια εκεί γλυκαίνονται και το σκέφτονται πιο σοβαρά.

Γνωρίζω κοπέλες που έχουν παρατήσει τις πιεστικές δουλειές τους και τους αφόρητους προϊσταμένους του και τώρα παλεύουν με τις χάντρες, τους πηλούς και τις κλωστές. Το ωραίο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εκτός του ότι τελικά μπορούν να βγάλουν και ένα εισόδημα από την όλη ιστορία, η δουλειά αυτή δρα ψυχοθεραπευτικά για τις ίδιες και τα παιδιά τους ακόμα και για τον άντρα τους.

Συστήνω ανεπιφύλακτα λοιπόν αν κάτι σας τσιγκλάει μέσα σας και τα χεράκια σας πιάνουν να ξεκινήσετε με τα βασικά. Βρείτε τα εργαλεία σας και βάλτε τη φαντασία να δουλέψει.