Είσαι bitch;

Είσαι bitch;

Η καριέρα θέλει τσαγανό, αλλά σε ακραίο βαθμό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

O δυναμισμός σε μια γυναίκα φαίνεται πως είναι επιβεβλημένος τα τελευταία χρόνια στο χώρο εργασίας της. Η λεγόμενη "bitch" στη δουλειά της είναι συνήθως ταυτισμένη με γυναίκα καριερίστα που είναι άξια, διεκδικητική, απαιτητική. Ο,τιδήποτε άλλο μοιάζει να ισοδυναμεί αυτόματα με παθητικότητα ή έλλειψη ικανοτήτων.

Αν μια γυναίκα προσπαθεί πάρα πολύ να αποδείξει τη δυναμική της τότε μπορεί να μπει σε λάθος συμπεριφορές και τελικά να αποκλίνει από τον απώτερο σκοπό της. Κατάλοιπα, απωθημένα, ανταγωνισμός, ανασφάλειες και μια υπερβολικά έντονη ανάγκη να αποδείξει αυτό που είναι την κάνουν τελικά να φέρεται με τρόπο που την μειώνει ως γυναίκα, ενώ παράλληλα την επιβαρύνουν με μια ενέργεια που θα μπορούσε να διοχετευτεί αλλού με πιο υγιή τρόπο. Θυμός και επιθετικότητα μπορούν να γίνουν συχνά χαρακτηριστικά στον εργασιακό χώρο.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται ισορροπία. Καλός ο δυναμισμός αλλά στα άκρα του δημιουργεί πρόβλημα. Με λίγα λόγια, δε χρειάζεται να είσαι bitch για να είσαι ικανή στη δουλειά σου.