Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι παραιτούνται από τη δουλειά τους

Νατάσσα Σχοινά
Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι παραιτούνται από τη δουλειά τους

Μόλις τον ακούσεις, μάλλον δε θα απορήσεις ιδιαίτερα.

Η δουλειά μας είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα της καθημερινότητάς μας. Καλώς ή κακώς, οι ώρες που θα αφιερώσουμε σε αυτήν πολλές φορές μπορεί και να ξεπεράσουν αυτές που έχουμε για τον εαυτό μας. Όταν κάθεσαι στο γραφείο μέχρι το απόγευμα, άλλωστε, ο χρόνος που θα έχεις κατά την επιστροφή στο σπίτι είναι αρκετά περιορισμένος, ειδικά αν λάβεις υπόψιν και την κούραση που θα σε έχει ακολουθήσει μέχρι τότε.

Ωστόσο, άλλος φαίνεται να είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους κι η αλήθεια είναι ότι, όταν τον ακούσεις, δε θα απορήσεις ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με το Payscale, αυτός είναι η απουσία χώρου για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη μέσα στο περιβάλλον εργασίας. Θα μας πεις, ναι, δεν μπορείς πάντα να βρίσκεσαι σε μία θέση που να είναι όλα ιδανικά. Το αντικείμενο, η αμοιβή, οι συνάδελφοι, όλα αυτά αποτελούν λιθαράκια ευτυχίας στη δουλειά σου. Όταν νιώθεις στάσιμη, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο.

via GIPHY

Η απουσία εξέλιξης σε «χτυπάει» εσωτερικά. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το πόστο σου στην εταιρεία, αλλά με την ύπαρξη ή όχι προσωπικής ικανοποίησης ότι τα καταφέρνεις και εξελίσσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο αντίκτυπος τις περισσότερες φορές είναι ψυχολογικός, καμιά φορά φτάνοντας σε υπαρξιακά επίπεδα.

Κατά συνέπεια, είναι λογικό, φτάνοντας σε αυτό το σημείο να αναζητήσεις κάτι διαφορετικό που να σου δώσει τον κατάλληλο χώρο για να αλλάξεις την κατάσταση, να αναπτυχθείς και να νιώσεις ότι πετυχαίνεις ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα.