Η σειρά με την οποία έχεις γεννηθεί επηρεάζει το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις

Νατάσσα Σχοινά
Η σειρά με την οποία έχεις γεννηθεί επηρεάζει το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις

Κι όμως, αν είσαι μεγάλη ή μικρή αδερφή ή μοναχοπαίδι μπορεί να παίξει ρόλο.

Η σειρά με την οποία έχεις γεννηθείς σε σχέση με τα αδέρφια σου μπορεί πολλές φορές να κάνει τη διαφορά στο σπίτι. Όλοι μας ξέρουμε ότι, καλώς ή κακώς, τα μεγαλύτερα, τα μικρότερα και τα μεσαία αδέρφια έχουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο. Ναι, η συμπεριφορά έχει να κάνει με πολλά πράγματα, όπως το πλαίσιο στο οποίο μεγαλώνουν, τους γονείς τους, τις παρέες τους, όμως, η σειρά γέννησης τείνει να έχει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Συνήθως, ας πούμε, η μεγάλη είναι εκείνη που έχει αναλάβει έναν πιο προστατευτικό ρόλο, ενώ η μικρή είναι η λίγο πιο καλομαθημένη. Σύμφωνα με την Independent, έρευνα που έγινε από την Disney, φαίνεται, όχι απλώς να υποστηρίζει αυτό, αλλά να δείχνει ότι αυτή η σειρά μπορεί να υποδείξει και τι επαγγέλματα έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις.

Η έρευνα που έγινε με αφορμή την ταινία Frozen και τη σχέση μεταξύ Elsa και Anna, μελέτησε ένα δείγμα 500 ανθρώπων 11 διαφορετικών γκρουπ επαγγελμάτων.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

Τα μεσαία παιδιά είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν CEO (Γενικοί Διευθυντές) σε εταιρείες και 41% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν Ολυμπιακοί αθλητές. Αυτό το γεγονός φαίνεται να εξηγείται γιατί όντας γεννημένα σε αυτήν τη σειρά αναπτύσσουν ανταγωνιστικότητα και διπλωματία, καθώς συνήθως η προσοχή βρίσκεται στα μεγάλα ή τα μικρά παιδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που τους βοηθάνε σε τέτοιου είδους καριέρες στη ζωή τους.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των αστροναυτών είναι πρωτότοκα παιδιά, με την ίδια κατηγορία να φιλοξενεί συχνότερα επιστήμονες ή μηχανικούς.

Τα νεότερα αδέρφια είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν κλασικοί μουσικοί, ενώ τα μοναχοπαίδια είχαν κλίση για καλλιτεχνικά επαγγέλματα, αφού συνήθως χαρακτηρίζονται από τελειομανία.