Εξωστρεφής ή εσωστρεφής; Ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν περισσότερο

Εξωστρεφής ή εσωστρεφής; Ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν περισσότερο

Ποια φαίνεται να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους

Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια προσωπικότητα και τον ίδιο χαρακτήρα. Άλλοι είναι πιο εξωστρεφείς κι απολαμβάνουν την επαφή με πολύ κόσμο και το να βρίσκονται μερικές φορές στο επίκεντρο της προσοχής. Άλλοι έχουν μία μεγαλύτερη εσωστρέφεια, νιώθουν πιο άνετα σε έναν χώρο, όπου δεν υπάρχουν πολλά άτομα, και προτιμούν να δουλεύουν πιο ανεξάρτητα.

Κάθε περίπτωση είναι απόλυτα φυσιολογική και αποδεκτή, όμως, για να είναι κάποιος ευτυχισμένος στη δουλειά του, πέρα από το οικονομικό, πρέπει να νιώθει ότι αυτή του ταιριάζει και τον αντιπροσωπεύει σε κάποιον βαθμό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Entrepreneur, αυτά είναι τα καλύτερα επαγγέλματα ανάλογα με την προσωπικότητά σου.

Εσωστρεφής

Δημιουργικά επαγγέλματα: Συνήθως στα δημιουργικά επαγγέλματα έχεις περισσότερο χώρο να λειτουργήσεις πιο ατομικά στο επαγγελματικό κομμάτι και σου δίνονται περισσότερες ευκαιρίες να δουλέψεις μόνη σου.

Freelance: Αν είσαι εσωστρεφής, freelance επαγγέλματα μπορούν να είναι οι τομείς στους οποίους θα τα πας εξαιρετικά. Δουλεύεις μόνη σου ανεξάρτητα και ρυθμίζεις κατά βούληση το πρόγραμμα και την έμπνευσή σου.

Τεχνικά επαγγέλματα: Πολλοί εσωστρεφείς συνηθίζουν να θέλουν να αφιερώσουν περισσότερη σκέψη στα πρότζεκτ τους, κάτι που τεχνικά επαγγέλματα προσφέρουν στο maximum.

Εξωστρεφής

Επαγγέλματα με ρίσκο: Η επιθυμία για ανάληψη μεγαλύτερων ρίσκων, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τους επενδυτές, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο στους εξωστρεφείς ανθρώπους, γιατί συνήθως αυτή σχετίζεται με την αλληλεπίδραση με τους άλλους.

Επαγγέλματα με δημόσιες σχέσεις: Εκτός από το κομμάτι του PR, υπάρχουν επαγγέλματα που σχετίζονται λίγο πιο έμμεσα με δημόσιες σχέσεις. Το Τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού είναι μία τέτοια περίπτωση.

Επαγγέλματα με αλλαγές: Οι αλλαγές κι η εξελίξεις ακόμα και μέσα στο ίδιο επάγγελμα είναι χαρακτηριστικά που ένας εξωστρεφής είναι πιθανό να λατρέψει, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στον οικονομικό κλάδο.