Χωράει το μαγείρεμα στη μέρα; Με λίγη οργάνωση όλα γίνονται

Χωράει το μαγείρεμα στη μέρα; Με λίγη οργάνωση όλα γίνονται

Όταν είσαι άνεργη, ζεις μια ζωή χωρίς πρόγραμμα, με άφθονο ελεύθερο χρόνο . Όταν όμως εργάζεσαι και μάλιστα έχεις και μια οικογένεια, ξαφνικά πρέπει να σκεφτείς τι να μαγειρέψεις.

Τον παλιό καλό καιρό που απλά ασχολούσασταν με τα παιδιά ή το σπίτι και δεν είχατε δουλειά, ξυπνούσατε το πρωί και αναρωτιόσασταν τι να μαγειρέψετε. Μετά βλέπετε τι διαθέτει το ψυγείο και αν κάτι έλειπε, πηγαίνατε στο σούπερ μάρκετ για να το αγοράσετε. Αν κάτι απαιτούσε αρκετό χρόνο για να μαγειρευτεί, δεν υπήρχε πρόβλημα. Ξεκινούσατε νωρίτερα και υπολογίζατε το χρόνο που χρειαζόταν μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τώρα όμως που δουλεύετε και μάλιστα έχετε μια αρκετά απαιτητική καριέρα, δεν βρίσκετε τον τρόπο να έχετε μαγειρεμένο φαγητό στην ώρα του. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας πολύ καλός προγραμματισμός, ώστε να έχετε αποφασίσει από την αρχή της εβδομάδας ποιο θα είναι το μενού των επτά ημερών και να ψωνίζετε για αυτό. Χρειάζεται να βγάζετε ό,τι χρειάζεται να ξεπαγώσει από το πρωί, ώστε όταν γυρίσετε στο σπίτι να είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Για καλό και για κακό πάντως, κρατήστε και μερικά διαφημιστικά για delivery. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί με τη δουλειά και τις απαιτήσεις της...