Βρήκαμε την playlist που θα σου φτιάξει τη διάθεση όσο εργάζεσαι από το σπίτι

Βρήκαμε την playlist που θα σου φτιάξει τη διάθεση όσο εργάζεσαι από το σπίτι

Η τηλεργασία δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.

Τα τελευταία χρόνια η θεραπευτική δύναμη του ήχου έχει εδραιωθεί για τα καλά σε πολλούς, διαφορετικούς πολιτισμούς. Είτε πρόκειται για ένα όργανο, μια φωνή ή ήχους της φύσης, πολλοί έχουν βρει μια αίσθηση ειρήνης μέσα από τους ηχητικούς κυματισμούς που επιλέγουν να ακούσουν. Είναι γεγονός πως η μουσική μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό σου και να σε μεταφέρει νοερά σε ένα διαφορετικό μέρος. Σύμφωνα με νέες έρευνες υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής που αποδεδειγμένα καταφέρνει όλα τα παραπάνω.

Αναφερόμαστε στα mantras, τα οποία στα Σανσκριτικά μεταφράζονται ωςεργαλείο ή όργανο του νου. Λέγεται πως μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση του άγχους και των αρνητικών σκέψεων. Δεδομένου ότι η μουσική ενισχύει διάφορες διαδικασίες στο σώμα, προσθέτοντας μερικά χαλαρωτικά τραγούδια στην playlist σου, θα δεις άμεση διαφορά στην ψυχική και σωματική σου υγεία. Οι ήχοι mantras επηρεάζουν θετικά τον καρδιακό παλμό, την αναπνοή και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η μουσική έχει άμεση επίδραση στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα επιδρά στο κινητικό σύστημα, βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και μειώνει τον αριθμό των σκέψεων. Τα mantras είναι ιδανικά για όσους παλεύουν με το άγχος, την κατάθλιψη ή πάσχουν από έλλειψη συγκέντρωσης. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές playlist με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, που πραγματικά αξίζει να ακούσεις όσο ακόμη εργάζεσαι από το σπίτι.

Δες επίσης: Σχεδόν 9 στις 10 γυναίκες, παρενοχλούνται σεξουαλικά στην εργασία τους



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com