Πώς η μουσική θα σε κάνει πιο παραγωγική ακόμα κι όταν εργάζεσαι από το σπίτι

Πώς η μουσική θα σε κάνει πιο παραγωγική ακόμα κι όταν εργάζεσαι από το σπίτι

Η μουσική κάνει θαύματα!

Η μουσική είναι έκφραση, είναι πηγή έμπνευσης και αναβλύζει δύναμη και συναισθήματα. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια ο Πυθαγόρας, που ήταν και ο πρώτος αναγνωρισμένος θεωρητικός της μουσικής, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου και το πώς η χρήση κατάλληλων μελωδιών μπορεί να συμβάλει στην ψυχική του υγεία.

Δεν ήταν όμως ο μόνος που μίλησε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής. Ο Πλάτωνας, ο σπουδαίος αυτός αρχαίος φιλόσοφος, υποστήριζε ότι η μουσική έχει ηθοπλαστική δύναμη και υποδείκνυε το ρόλο της στην ανατροφή μιας γενναίας και ηρωικής προσωπικότητας, που αποτελούσε στήριγμα για το κράτους του.

Σήμερα η μουσική έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο, βοηθά στην κοινωνικότητά του και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στα επιτεύγματά του. Αν παλιότερα έλεγε κάποιος στο αφεντικό του ότι δεν μπορεί ν' αποδώσει χωρίς την ακρόαση μουσικής, μάλλον θα τον περνούσε για τρελό. Στις μέρες μας πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική στη ζωή τους. Από το πρωί που ξυπνούν μέχρι την ώρα που θα πέσουν για ύπνο.

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όλους όσοι πιστεύουν πως η μουσική όχι μόνο θεραπεύει αλλά παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Δες πώς η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εργάζεσαι και να σε κάνει να είσαι πιο παραγωγική από ποτέ (ακόμα κι όταν εργάζεσαι από το σπίτι):