6 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου πριν βάλεις νέους επαγγελματικούς στόχους

6 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου πριν βάλεις νέους επαγγελματικούς στόχους

Βασικά ερωτήματα για να προχωρήσεις μπροστά έτσι όπως σου αξίζει.

Κάθε νέα χρονιά έχουμε την ανάγκη να βάζουμε νέους στόχους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί οι επαγγελματικοί στόχοι να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας κυρίως τον Σεπτέμβρη -που ουσιαστικά η επιστροφή μας στο γραφείο μετά από το καλοκαίρι σηματοδοτεί μια νέα σεζόν- όμως φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Λόγω της πανδημίας έχουμε κάτσει αρκετό διάστημα στο σπίτι, εργαζόμαστε ασταμάτητα με το καθεστώς της τηλεργασίας, και η νέα σεζόν, τα νέα ξεκινήματα σηματοδοτούνται από τον ερχομό της άνοιξης καθώς τότε υπολογίζεται να αρθεί το lockdown.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως αυτή η νέα χρονιά -σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον- αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά τον Απρίλιο. Άρα μην κοιτάς τα ημερολόγια, κοίτα τον παλμό της αγοράς και ανακάλυψε όλα όσα θέλεις να υλοποιήσεις επαγγελματικά το 2021.

Όταν ανοίγεται μπροστά μας μια νέα χρονιά (και όχι απαραίτητα ημερολογιακά αλλά η αρχή μιας νέας σεζόν όπως είπαμε) είναι καλό να θέτουμε νέους στόχους για τον εαυτό μας, που θα μας κάνουν καλύτερες, πιο ευτυχισμένες και πιο δημιουργικές!

Και εντάξει, οι προσωπικοί στόχοι είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν, οι επαγγελματικοί όμως; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις μια καταγραφή των επαγγελματικών σου στόχων, αναθεωρώντας τους παλιούς και διαγράφοντας αυτούς που δεν σου ταιριάζουν πια; Ιδού η ευκαιρία που ψάχνεις.

Όταν θέτουμε στόχους είναι σαν να παίζουμε μια καλή παρτίδα σκάκι: υπολογίζουμε και μετράμε με ακρίβεια τις κινήσεις μας έτσι ώστε κάθε κίνηση να μας φέρει πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο, έχοντας ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας. Αν η ζωή είναι ένα ταξίδι, οι ερωτήσεις που θέτουμε στον ίδιο μας τον εαυτό για να προχωρήσει είναι το καύσιμο της.



Πάμε να δούμε λοιπόν 6 ερωτήσεις, 6 θέματα που θα μπορούσες να θέσεις στον εαυτό σου για να βρεις αυτά που αναζητάς και να ξεκινήσεις να τα διεκδικείς από σήμερα κιόλας!