5 tips για να κάνεις αποταμίευση, ακόμη κι αν δεν σου έχουν κάνει αύξηση μισθού

5 tips για να κάνεις αποταμίευση, ακόμη κι αν δεν σου έχουν κάνει αύξηση μισθού

Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

Μπορεί εν καιρό πανδημίας τα πράγματα στο εργασιακό περιβάλλον να έχουν αλλάξει ριζικά όμως αυτό δεν είναι λόγος για να μοιρολατρούμε και ν' απογοητευόμαστε.

Με το κλείσιμο της αγοράς και το «πάγωμα» του λιανεμπορίου πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν βρεθεί σε μια δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση, που πλέον δεν τους αφήνει να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Η τηλεργασία έχει φέρει διαφορετικά μοντέλα εργασίας στους υπαλλήλους ενώ οι μειώσεις μισθών, τα επιδόματα και οι απολύσεις έχουν μειώσει (έως και ελαχιστοποιήσει) τα έσοδα πολλών από τους εργαζόμενους, που άλλοτε αμείβονταν καλά.

Η ανάγκη μας όμως για εξέλιξη τόσο επαγγελματικά, προσωπικά αλλά και σε οικονομικό επίπεδο παραμένει αναλλοίωτη, όσοι κορονοϊοί, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε. Μπορεί να μην είναι καιρός για αυξήσεις, όμως μπορείς να ξεκινήσεις να αποταμιεύεις χρήματα, χωρίς να έχεις δει κάποιο extra bonus στον λογαριασμό της μισθοδοσίας σου. Πώς; Μα μειώνοντας τα έξοδά σου.

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρεις να μειώσεις τα έξοδά σου και να εξοικονομήσεις χρήματα, σύμφωνα με άρθρο του Forbes, είναι να καταφέρεις να ελέγξεις έναν αστάθμητο παράγοντα - και αυτός, δεν είναι άλλος από τον εαυτό σου και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις. Η διαρκώς διακυμαινόμενη διάθεση, φέρνει σπασμωδικές συμπεριφορές, αλλά και αγορές.

Αλήθεια, υπάρχει τρόπος να αποταμιεύσουμε;

Υπάρχουν 5 tips εξοικονόμησης χρημάτων, έτσι ώστε να καταφέρεις μια εντελώς διαφορετική στρατηγική διαχείρισής και έτσι όχι μόνο τα χρήματα σου θα φτάνουν αλλά θα κάνεις και αποταμίευση!