Ψάχνεις να κάνεις τα πιο πρωτότυπα post στο Instagram; 4 τρόποι θα σε κάνουν expert

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ψάχνεις να κάνεις τα πιο πρωτότυπα post στο Instagram; 4 τρόποι θα σε κάνουν expert

Τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μην απορείς γιατί κάποιοι ξέρουν να τα χρησιμοποιούν σωστά... Έχουν βρει τον τρόπο!

Τι θα ΄λεγες αν μπορούσες να αφοσιωθείς στα social media και να ασχοληθείς με το προσωπικό σου account; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε θέσει κάποιους στόχους για την επαγγελματική μας πορεία και ναι, τα social media είναι μέρος αυτών.

Μαζί με την απόφαση να πίνεις περισσότερο νερό, να τρως πιο υγιεινά, να ξεκινήσεις τρέξιμο και να απομακρύνεις από τη ζωή σου όσα δεν αντέχεις, τι θα 'λεγες να δώσεις βάση σε ένα αντικείμενο που πολλοί χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση αλλά λιγότεροι γνωρίζουν πως μέσα από αυτό μπορούν να εξελιχθούν και επαγγελματικά;

Πώς θα κάνεις τα ποστ στα social media να πιάσουν τόπο

Αλήθεια, εσύ πόσους followers έχεις στο Instagram; Μήπως πρέπει να αρχίσεις να δημιουργείς μια βάση δεδομένων που θα κάνουν την επικοινωνία σου (όποια κι αν θέλεις να είναι αυτή) πιο αποτελεσματική;

Παρακάτω σου έχω 4 βήματα που θα καταστήσουμε τα social posts πιο ενδιαφέροντα και πιο ελκυστικά!

1. Μην βιάζεσαι να παρακολουθείς όλες τις πλατφόρμες

social

Δε χρειάζεται να υπερέχεις σε όλα! Ακόμα κι αν οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείς είναι πολλές (facebook, instagram, twitter, linkedIn...), ακόμα κι αν υπερηφανεύεσαι για τους ακόλουθους και τους φίλους σου, κάποιο μέσο μπορεί ...να περιμένει! Είναι καλό να κάνεις focus σ΄ένα μόνο, και να το λειτουργείς σωστά και με συνέπεια, παρά να χάνεσαι από εδώ κι από εκεί με posts μικρά και ασήμαντα!

Εκείνοι που χρησιμοποιούν τα social media για επαγγελματικούς σκοπούς, πρέπει να γνωρίζουν πως είναι καλό να τονίζουν και να επενδύουν σε μια πλατφόρμα, παρά σε πολλές, όπου οι προσπάθειές τους θα κατακερματίζονται συνεχώς. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρόνο σε πλατφόρμες που σε κουράζουν ή δε σου προσφέρουν τίποτα. Εάν για παράδειγμα βρεις μια πλατφόρμα βαρετή ή τοξική, διάγραψέ την από το τηλέφωνό σου. Τόσο απλά!

2. Μη φοβάσαι να κάνεις unfollow σε λογαριασμούς που δε σου προσφέρουν τίποτα

Ναι, υπάρχει στρατηγική για την εκκαθάριση περιττών λογαριασμών: σκέψου πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι. Εάν μια ανάρτηση σε κάνει να νιώθεις ζήλεια, λύπη, άβολα γενικά, θέλεις αμέσως να τη διαγράψεις. Αντίθετα λειτουργεί στον εαυτό μας αν μια ανάρτηση μάς δίνει κίνητρα, αγάπη για τη ζωή και θέληση... Εάν λοιπόν ένας λογαριασμός σου προκαλεί συνεχώς αρνητικές αντιδράσεις, ίσως είναι καιρός να κάνεις κλικ στο unfollow. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο εάν ο λογαριασμός ανήκει σε κάποιον δικό σου άνθρωπο. Τότε μπορείς απλώς να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό αυτό χωρίς να τον κάνεις unfollow.



3. Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα όσο είναι καιρός στη σελίδα σου στο Instagram ή δημιούργησε μια άλλη

Όλα αυτά τα χρόνια ίσως έχεις ανεβάσει πολλά posts για τα οποία -τώρα που το ξαναβλέπεις- δεν είσαι και πολύ υπερήφανη. Με την πάροδο του καιρού τα ενδιαφέροντά σου έχουν αλλάξει, οι φίλοι, ο τρόπος που δουλεύεις, οι επαφές αλλά και η αισθητική σου, έχουν περάσει σε ένα διαφορετικό επίπεδο και ναι, μπορείς να πεις πως θέλεις ν΄αλλάξεις σελίδα σε όλα αυτά που θυμίζουν τον παλιό εκείνο εαυτό σου. Δύο τρόποι υπάρχουν: ή να διαγράψεις εκείνες τις αναρτήσεις που δεν σου αρέσουν ή να δημιουργήσεις μια άλλη σελίδα με όλα όσα θέλεις να κρατήσεις.

Αλλά αν δε θέλεις να δημιουργήσεις έναν νέο λογαριασμό, μπορείς απλά να ελέγξεις τον υπάρχοντα λογαριασμό σου και να αξιολογήσεις κάθε εικόνα ξεχωριστά. Πρώτα απ' όλα αναρωτήσου «Είναι αυτό που θέλω να δω στη σελίδα μου;» και μετά «Αντιπροσωπεύει το πώς θέλω να με βλέπουν οι άλλοι;». Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι «όχι», ίσως είναι καιρός να διαγράψεις τη φωτογραφία.

4. Aκολούθησε μερικούς λογαριασμούς που δε σου δίνουν τίποτα, παρά μόνο χαρά


https://www.instagram.com/p/CRy-cBuHShm

Γιατί οι στιγμές μας, ακόμη κι αν τις περνάμε στο γραφείο πρέπει να φέρνουν λάμψεις χαράς. Κάποιες σελίδες που σου προκαλούν λοιπόν λίγο γέλιο, σημάδια χαράς και ευεξίας εννοείται πως πρέπει να τις ακολουθείς. Όσο επαγγελματικό κι αν είναι το προφίλ σου, αυτές οι σελίδες χρειάζονται για να σε κάνουν -καθώς σκρολάρεις στις δημοσιεύσεις- πάντα να χαμογελάς!