Αποφάσισες να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Πώς θα το κάνεις χωρίς να δυσαρεστηθεί κανείς

Μαρία Ροδίτη
Αποφάσισες να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Πώς θα το κάνεις χωρίς να δυσαρεστηθεί κανείς

Η παραίτησή σου μπορεί να γίνει αναίμακτα, αν κρατήσεις ορισμένες ισορροπίες.

Σε όλες μας έχει συμβεί ή θα συμβεί στο μέλλον να θέλουμε να παραιτηθούμε από τη δουλειά μας. Θες μια νέα, πολλά υποσχόμενη θέση εργασίας με πολύ καλύτερο μισθό, θέλεις η κούραση από την ίδια δουλειά εδώ και πολλά χρόνια ή οι κακές σχέσεις με τους συνεργάτες… Θα έρθει η στιγμή που θα θελήσεις να φύγεις από μια δουλειά.

Το θέμα είναι… Πώς το ανακοινώνεις στον διευθυντή σου. Η αλήθεια είναι πως και στη σκέψη μόνο πρόκειται για μια εξαιρετικά άβολη στιγμή, που σίγουρα θα δημιουργήσει ερωτηματικά στο πρόσωπο που θα έχεις απέναντί σου. Υπάρχουν τρόποι, όμως, να κάνεις πιο… ομαλή την παραίτησή σου και, μάλιστα, να φύγεις από τη δουλειά σου αφήνοντας πίσω σου τις καλύτερες εντυπώσεις.

7 items για να νιώθεις σαν στο σπίτι σου όταν δουλεύεις στο γραφείο

Πότε να ενημερώσεις τον διευθυντή σου

Η έγκαιρη ενημέρωση για την παραίτησή σου είναι το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείς. Ιδανικά, δύο εβδομάδες πριν αφήσεις τη θέση σου καλό είναι να ενημερώσεις το αφεντικό σου.

via GIPHY

Αν, μάλιστα, έχεις τη δυνατότητα να ανακοινώσεις την παραίτησή σου και τρεις και τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα, ακόμα καλύτερα. Έτσι, θα μπορούν και οι συνάδελφοί σου να μοιράσουν τις νέες αρμοδιότητες μέχρι να βρεθεί νέος άνθρωπος που θα σε αντικαταστήσει.

Ο καλύτερος τρόπος να ανακοινώσεις την παραίτησή σου

Οι HR consultants πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να ανακοινώσεις την παραίτησή σου είναι να το κάνεις face to face. Να κανονίσεις μια συνάντηση με τον διευθυντή σου και να το πεις.

Αν κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, η επόμενη λύση είναι το τηλέφωνο. Κάνε του ένα τηλέφωνο για να τον ενημερώσεις, διαφορετικά -και σαν έσχατη λύση- γράψε μια επιστολή.



Προσοχή, όμως! Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να ανακοινώσεις την παραίτησή σου, φρόντισε να λείπουν οι συναισθηματισμοί. Να είσαι σοβαρή, αποφασισμένη και ευγενική και, βέβαια, να πεις στον διευθυντή σου για ποιον λόγο αποφάσισες να παραιτηθείς. Βρήκες την dream job σου, νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις με την ομάδα; Ό,τι κι αν σε οδήγησε σε αυτήν την απόφαση μπορείς να το μοιραστείς, πάλι χωρίς μελοδραματισμούς.

Μη φύγεις! Σου έχω κι άλλα tips παραίτησης στην gallery, ώστε να μην πάει τίποτα στραβά.