Μην κατηγορείς τους άλλους! Δες πώς σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου

Μαρία Ροδίτη
Μην κατηγορείς τους άλλους! Δες πώς σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου

Εσύ βάζεις «φρένο» στην εξέλιξή σου. Ώρα να το καταλάβεις και.. να δράσεις!

Ας μη λέμε ψέματα! Ο ρόλος της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία είναι πολύπλευρος και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητάς της άκρως απαιτητικές. Νοικοκυριό, εξωτερικές δουλειές, μητρότητα, δουλειά…

Έρχεται, λοιπόν, κι εκείνη η στιγμή που κάτι μπορεί να πάει στραβά, κάτι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι βαλτώνεις. Μήπως αυτό συμβαίνει τελευταία με τη δουλειά σου και την επαγγελματική εξέλιξή σου; Μήπως αισθάνεσαι ότι έχεις μείνει κάπου στάσιμη και ρίχνεις ευθύνες στα πάντα εκτός από εσένα;

email2 2

Πριν στείλεις το επόμενο email, μάθε τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Εσύ βάζεις «φρένο» στην επαγγελματική εξέλιξή σου

Εσύ ευθύνεσαι για το γεγονός ότι δεν βλέπεις εξέλιξη στα επαγγελματικά σου. Κανένας άλλος!

Η πεσμένη αυτοπεποίθησή σου, η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, οι πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει στην καθημερινότητά σου χωρίς ουσιαστικό λόγο σε κρατούν πίσω στην επαγγελματική επιτυχία και εξέλιξή σου.

via GIPHY

Φοβάσαι να «παίξεις» με άλλους όρους και σε μεγαλύτερο «γήπεδο», να τολμήσεις, να βγεις από τα νερά σου. Και το αποτέλεσμα; Να μένεις στάσιμη και εν τέλει να γκρινιάζεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς.

Ειδικότερα, όμως, κάνεις πέντε συγκεκριμένα πράγματα, που σαμποτάρουν την επαγγελματική επιτυχία σου, χωρίς λόγο. Ανακάλυψέ τα, συνειδητοποίησε τι κάνεις και… στρίψε από την άλλη πλευρά το «τιμόνι» σου.

Πώς σαμποτάρεις την επαγγελματική επιτυχία σου

#1 Δεν αναγνωρίζεις την αξία σου

Όσο τελειομανής κι αν είσαι, όσους στόχους κι αν προσπαθείς να επιτύχεις και είσαι σε έναν διαρκή αγώνα, πες ένα «μπράβο» στον εαυτό σου για όσα έχεις καταφέρει. Η αναγνώριση της αξίας σου θα σε κάνει να πας πολύ μπροστά.

#2 Νομίζεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα

Μπορεί να είσαι μια εξαίρετη επαγγελματίας, να είσαι μητέρα, να πηγαίνεις γυμναστήριο, να είσαι καλή νοικοκυρά… Φτάνει, όμως, έτσι; Μπορεί να υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις ή που δεν μπορείς να κάνεις καλά. Και αυτό ισχύει για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου, από τη δουλειά μέχρι τις δουλειές του σπιτιού. Αποδέξου το και προχώρα.

Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Κανένας, άλλωστε, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και αυτό είναι το ωραίο. Ο καθένας μπορεί να διακριθεί και σε κάτι διαφορετικό.



#3 Επίλεξε προσεκτικά τι χρειάζεσαι στη ζωή σου

Μήπως κάνεις περιττά πράγματα στην καθημερινότητά σου και έχεις φορτώσει το πρόγραμμά σου και τον εαυτό σου παραπάνω από όσο μπορείς; Σκέψου πραγματικά τι χρειάζεσαι και «πέτα» τις περιττές ασχολίες. Έτσι, θα έχεις καθαρό μυαλό να προοδεύεις στη δουλειά σου, αλλά και να απολαμβάνεις την κάθε μέρα σου.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω κι άλλα… που κάνεις και σαμποτάρεις την επαγγελματική επιτυχία σου.