5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένες γυναίκες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένες γυναίκες

Τι δεν αποκαλύπτει ποτέ για τον εαυτό της μια επιτυχημένη γυναίκα. 

Πόσα πράγματα μοιραζόμαστε καθημερινά με τους συναδέλφους μας που δεν θα θέλαμε. Η αλήθεια είναι πως σ' ένα εργασιακό περιβάλλον, η κοινή χρήση των σωστών πτυχών του εαυτού μας με τους σωστούς τρόπους είναι μια μορφή τέχνης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο αν δεν ανοιχτούμε στο εργασιακό μας περιβάλλον, στους φίλους και τους συναδέλφους μας. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, διότι αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες και τα λάθος μας, κάποιες πολύ προσωπικές πτυχές του εαυτού μας, μπορεί να έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στην καριέρα μας.

Πρέπει να ξέρεις να σταματάς -χωρίς να ξεπερνάς τα όρια- και να είσαι προσεκτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει γυρισμός. Οι χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι εύκολο να δημιουργηθούν και -ακόμη κι αν δεν ισχύουν- μπορεί να αποτελέσουν «ρετσινιά» που θα τον ακολουθεί ίσως και για χρόνια.

Τι θέλουν τελικά οι Gen-Z εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους

Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι τα ανώτερα επιχειρηματικά στρώματα είναι γεμάτα με ανθρώπους που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη (το 90%). Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτό το "κάτι" που μας κάνει διαφορετικούς στην συμπεριφορά μας. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις και παίρνουμε προσωπικές αποφάσεις που επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα.

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι έμπειροι στο «σκανάρισμα» των άλλων και αυτή η ικανότητα τούς δείχνει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αποκαλύπτουν για τον εαυτό τους στον χώρο εργασίας.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που μια επιτυχημένη γυναίκα δεν αποκαλύπτει ποτέ για τον εαυτό της στον χώρο εργασίας.

1. Πόσα χρήματα βγάζει

2.Πόσο μισεί την δουλειά της

3.Το ότι αναζητά νέα δουλειά

4.Πόσο αδίστακτη μπορεί να γίνει

5.Τις πολιτικές της πεποιθήσεις