Θέλεις να σε υπολογίζουν στη δουλειά; Στάσου στο ύψος σου (στην κυριολεξία)

Θέλεις να σε υπολογίζουν στη δουλειά; Στάσου στο ύψος σου (στην κυριολεξία)

Ο τρόπος που στέκεσαι καθορίζει τη θέση σου στον χώρο εργασίας. Ποτέ πια μαζεμένη και σκυμμένη λοιπόν.

Μπορεί να θέλεις να ενισχύσεις τη θέση σου στο εργασιακό περιβάλλον όπου εργάζεσαι αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Και καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να μας υπολογίζουν, για να δίνουμε το στίγμα μας ότι είμαστε εδώ όμως το μήνυμα δεν μεταφέρεται πάντα στον ...παραλήπτη..

Κάποιες φορές όμως άλλα πράγματα λέει το στόμα μας και άλλα υποδηλώνει η στάση μας. Όλα είναι θέμα στάσης σώματος, λένε οι ειδικοι career coach και έχουν δίκιο.

4 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν πεις «ναι» σε μια θέση εργασίας

Ποιες στάσεις σώματος λοιπόν είναι εκείνες που προσδίδουν πραγματικά την αυτοπεποίθησή σου και ποιες πρέπει ν' αποφεύγεις;

Σύμφωνα με σχετική μελέτη του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Stanford, οι «ανοιχτές» στάσεις σώματος όταν είσαι καθιστή δείχνουν κύρος αλλά και σιγουριά. Επίσης όταν στέκεσαι όρθια, με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια ακουμπισμένα στη μέση, τότε δείχνεις ξεκάθαρα ότι έχεις τον έλεγχο.

Όταν μιλάς με κάποιο συνάδελφο, προσπάθησε να μην αγγίζεις με τα χέρια σου το λαιμό σου. Όπως ισχύει για κάθε άλλο ζώο στο ζωικό βασίλειο, έτσι και ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος όποτε νιώθει απειλή, να προστατεύει αντανακλαστικά το λαιμό του. Έτσι, όταν τρίβεις το λαιμό σου, το μήνυμα που περνάς σ' αυτούς που σε παρατηρούν είναι ότι νιώθεις ανασφάλεια. Άρα μην το κάνεις ...

Η άσκηση είναι η καλύτερη λύση για να στέκεσαι στο ύψος σου

Με βάση πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Florida, οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά ως προς τις δυνατότητές τους. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όχι μόνο να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου αλλά παράλληλα να εκπέμπεις μεγαλύτερο κύρος και σιγουριά.

Μη χάνεις καιρό. Πρόβαρε στον καθρέφτη μερικές στάσεις σώματος που θεωρείς εσύ πως σου ταιριάζει και υιοθέτησέ τες! Οι ειδικοί λένε πως αν το βάλεις στο μυαλό σου, σίγουρα μπορείς να το καταφέρεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ