Οδηγός επιβίωσης για την επιστροφή στη δουλειά

Οδηγός επιβίωσης για την επιστροφή στη δουλειά

Θέλετε δε θέλετε οι διακοπές τελείωσαν και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι αναπόφευκτη.

Που δεν το επιθυμείτε διόλου, το ξέρουμε. Το μόνο που θέλετε είναι να συνεχίσετε να πίνετε τα κοκτέιλ σας στην παραλία, να μην ακούτε ξυπνητήρια και να μην ασχολείστε με όλα όσα κάνουν την καθημερινότητα αγχωτική. Αλλά, δυστυχώς, οι διακοπές είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει η λέξη: παύση. Και το κουμπάκι pause δεν είναι πια πατημένο. Και τώρα; Τι κάνουμε; Επιμηκύνουμε την καλοκαιρινή διάθεση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Πώς; Φτιάχνοντας ένα κάπως πιο καλοκαιρινό περιβάλλον στο γραφείο μας.

Αλλάξτε το desktop και το screensaver του υπολογιστή σας. Βάλτε την φωτογραφία μιας εξωτικής παραλίας, ακόμα και κάποια από τις διακοπές σας κατά τη διάρκεια των οποίων, είμαστε σίγουροι, όλο και σε κάποια από αυτές που αφθονούν στην Ελλάδα βρεθήκατε. Χαζέψτε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ταξιδέψτε με την φαντασία σας.

Φέρτε μια πετσέτα θαλάσσης στη δουλειά. Μιλάμε σοβαρά. Ντύστε την καρέκλα σας με μια (διακριτική, κάπως) πετσέτα θαλάσσης και αφεθείτε να νιώσετε πως είστε ακόμα στην ακροθαλασσιά.

Φορέστε after sun αντί για κρέμα σώματος και απολαύστε τις καλοκαιρινές ευωδιές που θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στο θέρος και την ξεγνοιασιά του με τη βοήθεια μιας ακόμα αίσθησης, της όσφρησης.

Γεμίστε το iPod με τις μουσικές του καλοκαιριού. Ή γράψτε CD ή ακούστε τα κατευθείαν από το youtube, όπως βολεύεστε τέλοσπάντων. Πάντως συνεχίστε να ακούτε σε δυνατή ένταση όταν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες (στο αυτοκίνητο, στα ΜΜΜ κτλ) και ως μουσικό χαλί όταν δεν είναι εφικτό τα άσματα του καλοκαιριού.

Μιλήστε με τον υπεύθυνο του κυλικείου σας και πείστε τον να προσθέσει στο μενού κάτι πιο καλοκαιρινό. Τα καλαμαράκια που τρώγατε στο ταβερνάκι πλάι στο κύμα κατά πάσα πιθανότητα ήταν κατεψυγμένα οπότε οι γευστικοί κάλυκές σας θα απολαύσουν εξίσου τα δικά τους.

Λουστείτε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Το κάνατε τόσες μέρες και το αποτέλεσμα ήταν θεσπέσιο. Ακόμα ζέστη κάνει, γιατί να μπλέκετε με πιστολάκια και σίδερα και να σπαταλάτε όλη αυτή την ώρα για να ισιώσετε το μαλλί; Ένα headpiece, μια κορδέλα, ένα μαντίλι θα δώσει έναν αέρα καλοκαιρινό στο στυλ σας και χρόνο σε εσάς να ασχοληθείτε με κάτι άλλο τώρα που και αυτός (ο χρόνος) είναι τόσο περιορισμένος.

Κουβεντιάστε με τους φίλους και τους συναδέλφους σας, μάθετε τα νέα τους, περιγράψτε τους τις διακοπές σας και ακούστε τις δικές τους περιγραφές (που, ελπίζουμε, δεν είναι βαρετές) για να μεταφερθείτε και πάλι για λίγο στους καλοκαιρινούς τόπους που μόλις αφήσατε. Παραδεχτείτε το. Σας είχαν λείψει λιγάκι τα κουτσομπολιά, έτσι δεν είναι;

Για το τέλος μια υπενθύμιση: Θυμηθείτε πως την αγαπάτε τη δουλειά σας. Και αν δεν την αγαπάτε θυμηθείτε πως, τουλάχιστον, διαθέτετε μια κάποια δουλειά σε αντίθεση με πολλούς πολλούς ανθρώπους γύρω σας οι οποίοι είναι άνεργοι αυτήν την εποχή.