Είσαι στο γραφείο αλλά το μυαλό σου «ταξιδεύει»; 4 tips για να παραμείνεις παραγωγική

Είσαι στο γραφείο αλλά το μυαλό σου «ταξιδεύει»; 4 tips για να παραμείνεις παραγωγική

Απλές αλλά άκρως αποτελεσματικές λύσεις για να περνάς καλύτερα στον εργασιακό σου χώρο.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει ακόμη Μάϊο ωστόσο ο καιρός είναι απόλυτα καλοκαιρινός. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο περισσότερο θέλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή, να αφήσουμε για λίγο τα meetings και να βγούμε εκτός γραφείου στον καυτό ήλιο.

Είναι απολύτως λογικό η όρεξή σου για δουλειά να μειώνεται και το μυαλό σου να «ταξιδεύει» σε θερινούς προορισμούς. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να παραμείνεις παραγωγική και άκρως δημιουργική.

Η γυναίκα που άλλαξε όλο το προφιλ της επιχείρησής της μέσα σε 4 μήνες εξηγεί το πώς και το γιατί

4 μυστικά για να ξαναβρείς την όρεξη για δουλειά

1) Ανανέωσε τους στόχους σου

Συχνά θέτουμε μεγάλους στόχους και εργαζόμαστε σκληρά για να τους πετύχουμε. Καλό θα ήταν να τους επανεξετάζουμε μια στο τόσο κάνοντας στον εαυτό μας αυτές τις ερωτήσεις:

-Πώς ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μου;

- Ποιες είναι οι βαθύτερες επιθυμίες μου;

-Πώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου;

- Χρειάζεται κάτι να αλλάξει;

Καθημερινά, όσο ετοιμάζεσαι για το γραφείο σκέψου όλα τα κίνητρα που έχεις για να πας στη δουλειά και ξεκίνα με όρεξη την ημέρα σου.

2) Βάλε πρόγραμμα

Από τη στιγμή που θέσεις νέους στόχους φρόντισε να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να βοηθά στην εκπλήρωσή τους. Κάθε Σάββατο ή Κυριακή, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δημιουργήσεις το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας.

3) Κάνε διαλείμματα

Όσο εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους, βρες λίγο χρόνο για τις απλές απολαύσεις της ζωής. Βγες για φαγητό με αγαπημένα πρόσωπα ή κάνε άλλες δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν. Με αυτό τον τρόπο θα «γεμίζεις τις ματαρίες σου» και θα έχεις ακόμη περισσότερη όρεξη για δουλειά.

4) Βγες έξω

Τα οφέλη του να βγεις έξω από το γραφείο (έστω και για λίγα λεπτά) είναι ατελείωτα. Τώρα που ο καιρός είναι ολοένα και πιο καλοκαιρινός μπορείς να απολαύσεις το διάλειμμά σου στη φύση. Βγες έξω για να μιλήσεις στο τηλέφωνο, να απολαύσεις το lunch break σου ή να κάνεις έναν περίπατο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com