Νεύρα και στρες στο γραφείο; 10 τρόποι για να χαλαρώσεις αμέσως

Τσακιρίδου Χριστίνα
Νεύρα και στρες στο γραφείο; 10 τρόποι για να χαλαρώσεις αμέσως

Αποσυνδέσου από τα πάντα για δέκα λεπτά, κάνε μια βόλτα στη φύση και πολλές ακόμη χαλαρωτικές δραστηριότητες.

Καθημερινά περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στον εργασιακό μας χώρο. Αυτό έχει σαν συνέπεια αρκετές φορές να νιώθουμε εξάντληση ή να υποφέρουμε από «burnout» (σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης). Μπορείς να είσαι απόλυτα παραγωγική στη δουλειά σου και πολύ πιο ήρεμη αν ακολουθήσεις μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμμβουλές.

Τέλος η νωθρότητα στη δουλειά- Πώς θα γίνεις super παραγωγική με 6 μυστικά

Άγχος, νεύρα και στρες στο γραφείo; 10 τρόποι για να χαλαρώσεις asap

1) Βγες έξω

Βρες μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα. Μια μικρή βόλτα στον καθαρό αέρα κάνει θαύματα αφού βοηθά στη μείωση του άγχους και έχει αμέτρητα άλλα οφέλη.

2) Κάνε μασάζ στα χέρια σου

Η χρήση κρέμας χεριών και ένα σύντομο μασάζ θα σε ανακουφίσουν από το στρες και θα κάνει το δέρμα σου ιο μαλακό. Ταυτόχρονα θα νιώσεις λιγότερη ένταση στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σου.

3) Αρωματικό λάδι

Καλό θα ήταν να έχεις μερικά αρωματικά λάδια στο συρτάρι του γραφείου σου. Η αρωματοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα στρες.

4) Διαλογίσου

Αφιέρωσε 10 λεπτά στον εαυτό σου για να κάνεις διαλογισμό στο γραφείο ή σε ένα άνετο μέρος κοντά στο γραφείο. Εστίασε στην αναπνοή σου για να μειώσεις το στρες σε ολόκληρο το σώμα.

5) Μουσική

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, επομένως βάλε ακουστικά για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου μελωδίες κατά τη διάρκεια του lunch break ή ενός μικρού διαλείμματος.

kariera7.jpg

6) Κλείσε για λίγο τον υπολογιστή σου

Κάνε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή σου ακόμη και για πέντε λεπτά ανά μερικές ώρες. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη και λιγότερο ανήσυχη.

7) Φάε ένα πορτοκάλι

Ένα πορτοκάλι την ημέρα κρατά μακριά το άγχος. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες γι' αυτό μπορείς να το εντάξεις άμεσα στην διατροφή σου.

8) Κάτσε αναπαυτικά

Βάλε ένα μαξιλάρι στην μέση σου, κάνε κινήσεις για να χαλαρώσεις χέρια και αυχένα ή άλλα σημεία του σώματος που νιώθεις σφιγμένα.

9) Δες χαλαρωτικά videos στο διαδίκτυο

Παρακολούθησε ένα αγαπημένο σου video clip, ένα αστείο βίντεο ή οτιδήποτε θεωρείς πως θα σε χαλαρώσει.

10)

Πηγή κεντρικής: pexels.com