Σχεδιασμός: το Α και το Ω για μια επιτυχημένη καριέρα

Σχεδιασμός: το Α και το Ω για μια επιτυχημένη καριέρα

Αν θέλετε να γίνετε μια καριερίστα, πρώτα απ' όλα πρέπει να το σχεδιάσετε.

Αναλογιστείτε τι κάνετε κάθε χρόνο. Επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας, το γυναικολόγο σας, τον οφθαλμίατρό σας, πηγαίνετε το αυτοκίνητο για service και ανακαινίζετε το σπίτι σας. Σε αυτές, λοιπόν, και σε άλλες τόσες ετήσιες συνήθειες πρέπει να προσθέσετε άλλη μία αν θέλετε να διαγράψετε μια επιτυχημένη καριέρα.

Μια φορά το χρόνο λίγο πριν πάρετε μια σοβαρή απόφαση όσον αφορά στην καριέρα σας πρέπει να αφιερώσετε μια-δυο ημέρες σε εσάς και την επαγγελματική σας πορεία για να σκεφτείτε τα μελλοντικά σας σχέδια. Χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς και συνομιλώντας με τον εαυτό σας πρέπει να ανακαλύψετε και να παραδεχτείτε τι τελικά θέλετε να κάνετε με τη ζωή σας και την καριέρα σας, αν σας αρέσει το επάγγελμα που ασκείτε, πότε θα είστε ικανοποιημένη κ.ο.κ.

Με το να κάνετε έναν προγραμματισμό καριέρας σε ετήσια βάση, θα αισθανθείτε πιο ασφαλής στην επιλογή της σταδιοδρομίας και της κατεύθυνσής που επιλέξατε, ενώ θα είστε καλύτερα προετοιμασμένη για τις πολλές αβεβαιότητες και τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά σας.