Οι 4 συμβουλές που δεν πρέπει να ακολουθήσετε στην επαγγελματική σας καριέρα

Οι 4 συμβουλές που δεν πρέπει να ακολουθήσετε στην επαγγελματική σας καριέρα

Πολλές είναι οι απόψεις που υπάρχουν γύρω από τον χώρο της δουλειάς και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν όλοι δίκιο.

Σου λένε να μην κλαις στη δουλειά ή να εργάζεσαι σαν άνδρας; Κλείσε τα αυτιά σου και εστίασε στον εαυτό σου και τη δική σου προσωπικότητα. Μπορεί ο επαγγελματικός χώρος να είναι ένα μισοάδειο ποτήρι για τις γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες, αλλά πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα. Ας απομυθοποιήσουμε, λοιπόν, τις συμβουλές που διαρκώς ακούμε.

Λάθος συμβουλή Νο1: «Μην κλαις στη δουλειά»
Οι γυναίκες κλαίνε πολύ, οι άνδρες πάλι λιγότερο. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να λέμε στις γυναίκες να είναι άνδρες στη δουλειά. Δεν έχει νόημα. Οι άνθρωποι που τα πάνε καλύτερα στην καριέρα τους είναι οι αληθινοί. Σίγουρα όλες έχουμε κλάψει σε κάποιο στάδιο της καριέρας μας, και ίσως πολλές φορές να φταίει και η περίοδος, που δίνει σήμα στον εγκέφαλό σου ότι πρέπει να αρχίσεις να κλαις για τα πράγματα που αγνοείς όλον το μήνα. Ορμόνες είναι αυτές, τι να κάνουμε τώρα; Μάθε, όμως, το μεγάλο μυστικό για το κλάμα. Οι άνδρες που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και τη θέση τους αντιμετωπίζουν μια χαρά τις γυναίκες που κλαίνε. Εάν, λοιπόν, κάποιος άνδρας στη δουλειά δεν μπορεί να διαχειριστεί το κλάμα σου, τότε πρέπει να κάνει ψυχανάλυση για να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως κι εσύ πρέπει να πλαντάζεις σε κάθε ευκαιρία, έτσι;

Λάθος συμβουλή Νο 2: «Καλύτερα να επιλέγεις εταιρείες στις οποίες εργάζονται γυναίκες»
Αυτό δεν είναι σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσεις – αν θέλεις να κάνεις καριέρα. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις την ανώτερη διοίκηση, η οποία σχεδόν πάντα αποτελείται από άνδρες, και να διαπιστώσεις ότι οι καριέρες στις επιχειρήσεις οργανώνονται για έναν τρόπο ζωής πολύ συγκεντρωμένο, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα, εκτός ίσως από τον εαυτό σου. Κι αυτό δεν είναι ελκυστικό για τις περισσότερες γυναίκες.

Λάθος συμβουλή Νο 3: «Παντρέψου έναν άνδρα που θα μένει σπίτι, για να έχεις χρόνο για την καριέρα σου»
Βάσει της εμπειρίας και διάφορων ερευνών, οι άνδρες δεν είναι ευτυχισμένοι με αυτόν το ρόλο. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα. Αλλά λαμβάνοντας τα πάντα υπόψη, οι μπαμπάδες που μένουν σπίτι μιλούν στην πραγματικότητα για κάποια άλλη δουλειά που κάνουν η οποία είτε είναι αερολογίες και, άρα, αρνούνται ότι είναι εντελώς χαμένοι είτε έχουν απλώς ευέλικτο ωράριο εργασίας. Εν τω μεταξύ, όσα λεφτά κι αν βγάζει μια γυναίκα, οι περισσότερες προσπαθούν να βρουν κάποιον που κερδίζει περισσότερα από αυτές. Οπότε, είτε είναι καλό για την καριέρα σου είτε όχι, το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδεχθείς ότι δε θέλεις ένα σύζυγο που μένει στο σπίτι.

Λάθος συμβουλή Νο 4: «Δικτυώσου με μια ομάδα γυναικών»
Οι γυναίκες έχουν λιγότερη επαφή με τον κόσμο από τους άνδρες. Οι άνδρες δε σταματάνε τη δουλειά στο ζενίθ για να φροντίσουν τα παιδιά. Άρα, έχουν καλύτερες διασυνδέσεις, ενώ είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί. Γιατί λοιπόν να μπεις σε μια ομάδα ανθρώπων με λιγότερες διασυνδέσεις; Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι για να διαχωρίσεις τη δικτύωση – σύμφωνα με την τοποθεσία, με τα ενδιαφέροντα, με τις εμπειρίες, με τους στόχους. Γιατί να το κάνεις σύμφωνα με το φύλο; Επιπλέον, είναι σαφές ότι οι γυναίκες δεν υποστηρίζουν ιδιαίτερα η μία την άλλη. Όλοι είναι ανταγωνιστικοί, αλλά υπάρχουν περισσότερα προβλήματα ανάμεσα σε δύο γυναίκες παρά ανάμεσα σε δύο άνδρες ή ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άνδρα. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν δείχνει ότι η νοοτροπία των γυναικών στις ανώτερες βαθμίδες εργασίας κλίνει ακόμη προς τις γυναίκες που βάζουν τρικλοποδιά στις καλύτερες.