8 μικρές συμβουλές για αρχάριους

8 μικρές συμβουλές για αρχάριους

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και χτίστε γερά θεμέλια για μια επιτυχημένη καριέρα.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία. Όσο σκληρά και αν εργάζεστε, όσα προσόντα και αν έχετε, όσο και αν προσπαθείτε, μερικές φορές απλά δεν συμβαίνει. Το μόνο που μπορείτε εσείς από μέρους σας να κάνετε είναι να μην απογοητεύεστε, να έχετε θετική σκέψη, να είστε πλήρως προετοιμασμένες και να ακολουθήσετε τις παρακάτω μικρές συμβουλές μην ξεχνώντας πως την τύχη σας την φτιάχνετε μόνες σας.

Να μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια, αλλά να είστε και σε θέση να αναλάβετε τις έξτρα ευθύνες. Κανείς δεν ξέρει τα πάντα και κανείς δε θα σας κακολογήσει αν δε γνωρίζετε κάτι. Να είστε, όμως, έτοιμες να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τυχόν λάθη που κάνατε.

Γνωριστείτε με τον εργοδότη σας. Αν γνωρίσετε την ψυχοσύνθεσή του θα μπορέσετε να γίνετε συνοδοιπόροι στην εξέλιξη της εταιρίας.

Καλλιεργήστε καλές σχέσεις στο χώρο εργασίας. Η ένταση δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Χαμηλώστε τους τόνους, χωρίς να ρίξετε απαραίτητα νερό στα κρασί σας.

Να είστε πάντα σε θέση να αναγνωρίσετε την ώρα για να φύγετε και να αλλάξετε περιβάλλον. Όταν το καράβι βουλιάζει ή όταν νιώσετε πως δεν έχετε να κερδίσετε και να προσφέρετε τίποτα παραπάνω, τότε ακριβώς είναι η ώρα για να φύγετε.

Να μην αντιμετωπίζετε την εργασία σαν αγγαρεία. Δεν θα κάνετε ποτέ καριέρα σε μια θέση που βαριέστε τα καθήκοντά της.

Σκεφτείτε όπως και ο εργοδότη σας. Έτσι θα δικαιολογήσετε τη συμπεριφορά του και απαιτήσεις που σας φαίνονταν παράλογες, αλλά και θα δοκιμάσετε τον εαυτό σας βάζοντάς τον στη θέση του εργοδότη.

Συμπεριφερθείτε επαγγελματικά. Ο επαγγελματισμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Ο στίβος της εργασίας είναι πολύ σκληρός και δεν αφήνει χώρο σε αρχάριους.

Να είστε ευέλικτες. Ειδικά τη δεδομένη εποχή αν καταφέρετε σαν χαμαιλέοντες να προσαρμόζεστε στις ραγδαίες εξελίξεις θα βγείτε νικήτριες.