Εκτοξεύστε την καριέρα στα ύψη

Εκτοξεύστε την καριέρα στα ύψη

Μικρά tipς για να δείτε την καριέρα να παίρνει την... πάνω βόλτα.

Πάρτε την καριέρα στα χέρια σας..

Ψάξτε για τον αριθμό 1. Πάρτε την ευθύνη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας. Πολλοί μεγάλοι οργανισμοί έχουν μειώσει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης. Με απλά λόγια, η καριέρα σας στηρίζεται μονο στα δικά σας χέρια.

Να έχετε στρατηγική. Έχετε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική καριέρας, ή τουλάχιστον μια αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο. Ρωτήστε τον εαυτό σας, "Τι θέλω πραγματικά να κάνω;" ή «Πού μπορώ να δω τον εαυτό μου σε πέντε έως 10 χρόνια;" Αναζητήστε ανθρώπους σε παρόμοιους ρόλους και ζητήστε τη συμβουλή τους.

Εργαστείτε σε αρμονία με τους στόχους της δουλειάς σας. Συνδέστε το ρόλο σας με το όραμα της εταιρείας και τους βασικούς στόχους αυτής.

Συνεργαστείτε σωστά. Η συνεργασία με τους συναδέλφους είναι απαραίτητη για την καινοτομία, τη δημιουργία και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Υιοθετήστε μια νοοτροπία για την καλύτερη παραγωγική συνεργασία.

Βελτιώστε τις επικοινωνιακές ικανότητές σας. Διαλέξτε κάτι στο οποίο χρειάζεστε βελτίωση -ακρόαση, παρουσίαση, πειθώ- και δεσμευτείτε στη βελτίωση.

Επεκτείνετε την εμπειρία σας. Επιδοθείτε σε δραστηριότητες που βρίσκονται έξω από τον καθημερινές σας ρόλο. Συζητήστε τους στόχους σας με τον προϊστάμενό σας και αναζητήστε βοήθεια για ευκαιρίες προκειμένου να διευρύνετε την εμπειρία σας. Επιδοθείτε σε network. Συμμετέχετε σε ομάδες όπως είναι οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ή οι αθλητικές δραστηριότητες.