Οι τέσσερις χρυσοί κανόνες της καριέρας

Οι τέσσερις χρυσοί κανόνες της καριέρας

Αυτές είναι οι τέσσερις χρυσές συμβουλές για να πετύχετε σε οποιοδήποτε τομέα.

Σας έχουμε πει πάρα πολλά μέχρι τώρα για το πώς να χτίσετε μια επιτυχημένη καριέρα. Μόνο που δεν ταιριάζουν όλες οι συμβουλές σε όλους τους τομείς. Οι παρακάτω τέσσερις συμβουλές θα σας βοηθήσουν αν όχι να κάνετε καριέρα (καθώς ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο) τουλάχιστον να εξελιχθείτε.

Μάθετε κάτι καινούργιο κάθε ημέρα. Βάλτε το σαν στόχο κάθε ημέρα στη δουλειά σας να μαθαίνετε κάτι καινούργιο. Μπορείτε να ζητήσετε (όσο χαζό και αν ακούγεται) και από τους συναδέλφους σας να σας διδάξουν. Ακόμη και αν αυτά που θα μάθετε είναι εκτός του ακριβή τομέα σας, θα σας βοηθήσουν να έχετε μια συνολική εικόνα της εταιρίας σας.

Συχνά ο καλύτερος δρόμος για να ανεβείτε είναι η έξοδος. Το έχουμε ξαναπεί πως πρέπει να αναγνωρίσετε τη στιγμή που είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε την εταιρία που εργάζεστε πριν αρχίσετε να καταναλώνεστε χωρίς νόημα.

Το πτυχίο δεν είναι το παν. Μην το πάρετε στραβά, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στις μεγάλες εταιρίες και πέρα από τα επαγγέλματα που χρειάζονται ειδικές γνώσεις (π.χ. ιατρική), θα δείτε πως πολλοί επιτυχημένοι στον τομέα τους καριερίστες έχουν σπουδάσει κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τον τομέα που εργάζονται. Φυσικά ένα πτυχίο bachelor είναι απαραίτητο, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι σας, χωρίς τίποτε να αποκλείεται.

Είστε υπεύθυνοι του εαυτού σας. Είναι ανώφελο να παραπονιέστε πως πληρώνεστε λιγότερο από όσο αξίζετε, καθώς εσείς πουλήσατε τον εαυτό σας λιγότερο. Αν όχι, δουλέψτε παραπάνω τα σαββατοκύριακα, κάντε έξτρα μαθήματα, αποκτήστε δεξιότητες, εκπαιδευτείτε και διεκδικήστε. Αν δεν σας πληρώσουν και πάλι καλύτερα, απλά φύγετε και ψάξτε αλλού, αρκεί πάντα να είστε σε εγρήγορση.