Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες

Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες

Ο νούμερο 1 κανόνας για να μην απογοητευτείτε είναι να μην έχετε προσδοκίες.

 

Φανταστείτε την καριέρα σας σαν την πορεία μιας ομάδας ποδοσφαίρου σε ένα πρωτάθλημα . Όταν έχετε πολλές προσδοκίες και τελικά το μέλλον δεν κυλήσει ευοίωνα και δεν πάρετε το κύπελλο, τότε η απογοήτευση είναι μεγάλη. Αν, όμως, δεν περιμένετε τίποτε ιδιαίτερο, τότε και τα ευχάριστα, ίσως κάποιον ενδεχόμενο τίτλο, θα τα δεχτείτε με περισσότερη διάθεση, αλλά και τα στραβά, όπως την υποβίβαση σε άλλη κατηγορία, θα τα αντιμετωπίσετε με περισσότερη ψύχραιμα.

Έτσι ακριβώς είναι και στον τομέα της εργασίας και ειδικά αν έχετε να κάνετε με πολλούς ανθρώπους τόσο σε ενδοεταιρικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο. Δεν μπορείτε να έχετε από εκείνους προσδοκίες που ούτε καν τους έχουν περάσει από το μυαλό, γιατί η απογοήτευση θα είναι χειρότερη και από παγωμένο ντους.

Φυσικά δεν σας λέμε να ζείτε και να εργάζεστε χωρίς προσδοκίες. Είναι πολύ απαισιόδοξο. Τι θα λέγατε, όμως, αντί μόνο για επιτυχίες που και που να βάζατε στο πρόγραμμα και ενδεχόμενες αποτυχίες έτσι ώστε όταν συμβούν να μην σας πιάσουν εξ απήνης;

DPG Network