Πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη δουλειά με μικρά απολαυστικά tips

Πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη δουλειά με μικρά απολαυστικά tips

5 εύκολοι τρόποι να γεμίσετε ενέγεια και να αισθανθείτε καλύτερα

Συχνά αισθανόμαστε πως οι δυνάμεις μας και η συγκέντρωση, μας εγκαταλείπουν την ώρα της δουλειάς... τα γράμματα χορεύουν μπροστά στα μάτια μας και αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να αποδώσουμε. Ψάχνουμε κάποιο τρόπο να τα βγάλουμε πέρα και να καταφέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και με περισσότερη όρεξη αλλά μοιάζει δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως οι μεγαλύτεροι αγώνες ξεκινούν με μικρά βήματα -οπότε κι εσείς, εκτός από το ότι πρέπει να αρχίσετε να οργανώνετε καλύτερα το φόρτο εργασίας σας και ίσως να προγραμματίζετε τις δουλειές σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παρακάτω:

Καθιερώνοντας ένα δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε 2 ή 3 ώρες θα κάνατε καλό στον εαυτό σας. Ηρεμώντας και επαναφορτίζοντας με ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε. Χωρίς όμως να ξεπερνάτε τα όρια και το 10 λεπτο να καταλήγει μισή ώρα! Επίσης αν πηγαίνεται βιαστικά και νηστικοί στη δουλειά σας καλό είναι να κάνετε ένα διάλειμμα και να πάρετε εκεί το πρωινό σας το οποίο είναι απαραίτητο για μία σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Μην αδρανείτε κινητικά. Προτιμήστε τα σκαλιά αντί για το ασανσέρ, περπατήστε αν μένετε κοντά στη δουλειά σας και κάντε με όρεξη εξωτερικές δουλειές. Γυμνάζεστε ήπια χωρίς να το καταλαβαίνετε, ανεβάζετε τα επίπεδα τον φερομονών και του οξυγόνου.

Μη λέτε όχι σε ένα πρωινό ή μεσημεριανό καφεδάκι στη δουλειά. Η καφεΐνη ασκεί ήπια διεγερτική δράση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, αυξάνοντας την προσοχή, τη συγκέντρωση ακόμη και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη μας. Προτιμήστε φρέσκο γαλλικό, εσπρέσο ή ελληνικό καφέ χωρίς γάλα ή ζάχαρη προκειμένου να εκμεταλλευτείτε και την αντιοξειδωτική τους δράση.

Απολαύστε άφοβα μαύρη σοκολάτα. Κάνει καλό στην καρδιά, μας δημιουργεί ευφορία και μας χαλαρώνει ενώ λέγεται ότι ενισχύει και τη μνήμη. Μία μικρή ποσότητα με μέτρο σίγουρα θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες με πιο γλυκιά διάθεση.

Γελάστε με την καρδιά σας. Γελάστε και χαμογελάστε με παρέα ή και μόνες ανεβάζοντας τη διάθεσή σας. Κατά το διάλειμμά σας, δείτεε αστεία videos, διαβάστε το αγαπημένο σας blog, ή κάντε χιούμορ με τους συναδέλφους σας!

Διαβάστε ακόμη:
Τι να κάνετε για να διασφαλίσετε τη θέση σας;

Σκέφτεστε να κάνετε την μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σας;