5 tips για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας

5 tips για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας

Διεκδικήστε αυτά που σας αξίζουν, με τον σωστό τρόπο

Αν ανήκετε κι εσείς στους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά, ξέρετε ότι, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα κλιθείτε από τον δυνητικό εργοδότη σας να πείτε ποιος επιθυμείτε να είναι ο μισθός σας. Καταρχήν, μην πανικοβάλλεστε. Προετοιμαστείτε και έχετε κατά νου αυτά τα 5 tips, για να διεκδικήσετε, με σωστό τρόπο, αυτά που σας αξίζουν!

1) Αποφύγετε να μιλήσετε με νούμερα, μέχρι να είστε σίγουρη ότι σας θέλουν για την θέση. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση που σας γίνει η ερώτηση, πριν σας προσφέρουν την θέση, αποφύγετε να μιλήσετε με νούμερα και αφήστε ανοιχτή την προοπτική να το συζητήσετε.


2) Μην φέρετε ποτέ πρώτη εσείς την συζήτηση σχετικά με τον μισθό σας


3) Όταν έρθει η ώρα αυτής της συζήτησης, προσπαθείστε να πετάξετε το μπαλάκι στον υπεύθυνο, ρωτώντας τον, με τρόπο, τι είναι διατεθειμένη η εταιρεία να δώσει.


4) Όταν η συζήτηση έρθει στο οικονομικό, χρησιμοποιήστε παύσεις στην ομιλία σας- μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Οι άνθρωποι έχουν την τάση, κατά τη διάρκειά τους, να μιλάνε για να γεμίζουν τα κενά και μπορεί, έτσι, να αποσπάσετε χρήσιμες πληροφορίες.


5) Η δουλειά δεν συνεπάγεται μόνο χρήματα. Μην αγνοείτε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα προνόμια τα οποία μπορεί αν αξίζει να διαπραγματευθείτε- ένας καλύτερος τίτλος, περισσότερες διακοπές, ευέλικτο ωράριο, μπόνους και άλλα.

Διαβάστε ακόμα:
Η πρώτη σας μέρα σαν επαγγελματίας: Οδηγός επιβίωσης
Μετά το interview, τι;
6 έξυπνες συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους καριέρας σας