Ποια είναι τα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές απορρόφησης στην Ελλάδα της κρίσης;

Ποια είναι τα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές απορρόφησης στην Ελλάδα της κρίσης;

Ποια επαγγέλματα έχουν θετικές προοπτικές;

Ανεργία. Ένα τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων είναι άνεργο παρόλο που μπορεί να έχει στο ενεργητικό του πτυχία πανεπιστημίου μέχρι και Master. Oι καιροί είναι δύσκολοι, οι θέσεις εργασίας λιγοστές και καλό θα ήταν να είμαστε καλά ενημερωμένοι για τα επαγγέλματα που έχουν τις καλύτερες προοπτικές απορρόφησης στην Ελλάδα της κρίσης. Θα πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ μας και να σταματήσουμε όλοι να θέλουμε να ακολουθήσουμε τα επαγγέλματα του γιατρού, δικηγόρου, καθηγητή κτλ., γιατί πολύ απλά είναι ήδη κορεσμένα και δεν έχουμε πολλές ελπίδες για επιτυχημένο μέλλον.


Πάμε να δούμε ποια επαγγέλματα (σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες) έχουν καλύτερες προοπτικές και μπορούν να μας χαρίσουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στη χώρα μας:

Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Ηλεκτρολόγος, Σχεδιαστής επίπλων, Τεχνικός φυσικού αερίου, Ιχθυολόγος, Τεχνολόγος αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, Μηχανικός εμπορικού ναυτικού, Φοροτεχνικός, Λογιστής, Μεταφραστής γλωσσών όπως της κινεζικής και της αραβικής, Ιδιωτικός αστυνομικός ασφαλείας, Διαχειριστής Ανανεώσιμης Ενέργειας, Διαχειριστής αποβλήτων, Ειδικός Ανάπτυξης Συστημάτων Αειφόρου Ανάπτυξης, Εμποροπλοίαρχος, Προσωπικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Μηχανικός εμπορικού ναυτικού, Αναλυτής αγοράς, Πληροφορικός ψηφιακής εικόνας, Μηχανικός λογισμικού, Κατασκευαστής Κτιρίων Ενεργειακής Απόδοσης, Σύμβουλος επιχειρήσεων, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, Ξυλουργός, Κτηνοτρόφος, Γεωπόνος, Τεχνολόγος τροφίμων

Διαβάστε ακόμα

Πώς η ανανέωση του γραφείου σας μπορεί να βελτιώσει την εργασιακή σας απόδοση!

Συνέντευξη για δουλειά: Πώς πρέπει να ντυθείς;

Τα 7 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την καριέρα των ονείρων σου!