Έχετε υπερβολικό άγχος στη δουλειά; Ιδού πώς θα ηρεμήσετε!

Έχετε υπερβολικό άγχος στη δουλειά; Ιδού πώς θα ηρεμήσετε!

Tips για να είσαστε πιο χαλαροί εν ώρα εργασίας

Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Οι απαιτήσεις στο χώρο εργασίας σας ολοένα και αυξάνονται. Εσείς από την άλλη, έχετε (δυστυχώς) ένα μόνο μυαλό, το οποίο θα πρέπει να συντονίζει τα πάντα. Τι γίνεται όταν το άγχος μας κυριεύει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόδοσή μας δε θα είναι η ίδια και επιπροσθέτως ο οργανισμός μας δε θα αντέξει για πολύ την έντονη πίεση. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο χαλαροί εν ώρα εργασίας:


1. Ξεκινήστε τη μέρα σας όμορφα. Βάλτε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να ντυθείτε με την ησυχία σας, να φάτε ένα καλό πρωινό και να ετοιμαστείτε χωρίς άγχος. Αν είσαστε με την ψυχή στο στόμα από τα πρώτα λεπτά της ημέρας σας, είναι λογικό να είσαστε στην... τσίτα και στη συνέχεια. Στο αυτοκίνητο βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και προετοιμάστε τον εαυτό σας για το υπόλοιπο της ημέρας


2. Με το που φτάνετε στο γραφείο σας δώστε μερικά λεπτά στον εαυτό σας να ηρεμήσετε. Έπειτα, πάρτε ένα χαρτί και καταγράψτε με αριθμό προτεραιότητας τις υποχρεώσεις σας. Φροντίστε κάθε φορά να βγάζετε πλάνο και να γνωρίζετε από την αρχή τι πρέπει να πετύχετε καθημερινά. Η καταγραφή της θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το χρόνο σας και να τον μοιράσετε σωστά


3. Μάθετε να λέτε ευγενικά όχι: Aν γνωρίζετε ότι έχετε πολύ φορτωμένη μέρα και οι συνάδελφοι ή το αφεντικό σας θέλουν να σας δώσουν extra δουλειά, συζητήστε το μαζί τους και πείτε τους ευγενικά ότι δεν προλαβαίνετε. Μην πιέζεστε παραπάνω από όσο αντέχετε. Ο οργανισμός σας θα αντιδράσει (και με το δίκιο του)


4. Μην ξεχνάτε να κάνετε μικρά διαλείμματα: Tα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να γεμίζετε τις μπαταρίες σας, να αδειάζει έστω για λίγο το μυαλό σας και φυσικά για να χαλαρώνετε. Φάτε ένα υγιεινό σνακ και μιλήστε με τους συναδέλφους σας. Θα σας κάνει καλό!


5. Όταν σας πιάνει έντονο στρες, φροντίστε να σταματάτε για λίγο. Βγείτε έξω από το κτήριο και δώστε βάση στην αναπνοή σας. Κλείστε για λίγο τα μάτια σας και ηρεμήστε για μερικά δευτερόλεπτα. Αν το στρες επιμένει καλέστε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και μιλήστε μαζί του για λίγο. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας, θα σας κάνει καλό!

Διαβάστε ακόμα

Οδηγός για ξεχασιάρες: Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να έχετε στο γραφείο σας

Το savoir-vivre των e-mails: Για σίγουρη επιτυχία!