3 πράγματα που το αφεντικό σας δεν σάς λέει

3 πράγματα που το αφεντικό σας δεν σάς λέει

Τα μικρά μυστικά που μπορεί να σας επηρεάζουν χωρίς να το ξέρετε

Τα μυστικά του γραφείου δεν εξαντλούνται στα κουτσομπολιά με τους συναδέλφους πάνω από την καφετιέρα. Το αφεντικό σας μπορεί να έχει τα δικά του μυστικά, και μπορεί αυτά να έχουν, χωρίς να το ξέρετε, αντίκτυπο στην δουλειά σας. Σύμφωνα με έρευνα του MarketWatch, είναι πολλοί οι υπάλληλοι που παρακολουθούνται τα mail τους, κρίνονται για την εμφάνισή τους και αγνοούνται, όταν έρθει η ώρα της προαγωγής τους- χωρίς να το ξέρουν. Τι μυστικά κρατάει από εσάς το αφεντικό σας; Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα που έπεσαν στην αντίληψη των εργαζομένων, σύμφωνα με την έρευνα.

Αμφιβολίες για την αναρρωτική σας
Ένας στους τέσσερις managers δηλώνουν ότι υποψιάζονται ότι οι περισσότεροι υπάλληλοί τους, που έχουν επικαλεστεί αρρώστια, λένε ψέματα- και δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να τσεκάρουν το άλλοθί σας. Το 30% των αφεντικών παραδέχεται ότι έχει τσεκάρει τους υπαλλήλους του που δήλωσαν ασθένεια, ενώ το 64% από αυτούς απαιτεί σημείωμα από τον γιατρό.

Διαφορετική πολιτική απέναντι στην μητρότητα
Δεν είναι λίγες οι μητέρες που δεν παίρνουν προαγωγές ή δεν τους δίνουν να αναλάβουν σημαντικά projects, γιατί οι προϊστάμενοί τους πιστεύουν ότι δεν θα έχουν τον χρόνο, ή την ενέργεια για να κάνουν την δουλειά τους προτεραιότητα.

Αδυναμίες
Περίπου 60% των ερωτημένων δήλωσε ότι έχει, κατά καιρούς, θεωρήσει το αφεντικό του φίλο- αλλά αυτό μπορεί να γυρίσει και εναντίον τους. Τα αφεντικά που έχουν αδυναμία σε συγκεκριμένους υφιστάμενους μπορεί να τους συστήσουν στους σωστούς ανθρώπους ή να τους καθοδηγήσουν, προσωπικά. Παρόλα αυτά, πρέπει πάντα να θυμάστε ότι, όσο φίλο κι αν τον θεωρείτε, το αφεντικό σας δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που αξιολογεί την δουλειά σας.

Διαβάστε ακόμα:
Έχετε άγχος για τα meetings; Η γλώσσα του σώματός σας τα λέει όλα
Δείτε 4 τύπους κλασσικών εργαζόμενων και δείτε ποιος σας ταιριάζει γάντι
Αφεντικό, θέλω αύξηση! 5 τρόποι για να την πάρεις